суботу, 15 лютого 2020 р.

Книга О.Кучерука "Українська Центральна Рада: 1917 - 1918 роки"


До центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка
за програмою поповнення бібліотечних фондів україномовною книгою надійшла книга О. Кучерука "Українська Центральна Рада: 1917 - 1918 роки",
яку рекомендуємо прочитати історикам,
студентам, учням!



Кучерук О. Українська Центральна Рада: 1917 – 1918 роки. – К.: Вид-во ТОВ «Балтія-Друк». 2018. – 127 с., іл.

Книга присвячена сторіччю подій Української Революції 1917-21 рр., які відображені в столичній будівлі, що на щастя збереглася донині.

Знищення історичних будівель в радянські часи – це спроби імперії зітерти з лиця землі свідків історичних подій славного нашого національного минулого.

Справедливість нині поступово перемагає, українська історія повертає нам символи національної незалежності. Пам’ятаю як гірко було побачити в 70-х лише частину однієї розваленої стіни зруйнованого Успенського собору Києво-Печерської лаври (на щастя, стоїть він нині, як красень, відновлений); радію красі нещодавно відбудованого в Києві Михайлівського Золотоверхого; читаю, що був план знести Воскресенську церкву в Сумах…

Київський будинок по вул.Володимирській, 57 багато хто з киян називає колишнім Педагогічним музеєм, або музеєм Леніна, або Будинком учителя та все більше молодих людей його знають як «Будинок Центральної Ради». Так, саме в ньому у 1917-18 роках працював перший український парламент - Українська Центральна Рада.

В цій книзі на основі архівних матеріалів досліджено історію будівництва та історію всіх відомих подій, що відбувалися в цьому київському будинку. Автором вдалося дослідити по кожному дню події 1917 року щодо створення Української Центральної Ради. 

Видання подає список всіх її членів, сто портретів членів Центральної Ради, всю хронологію подій в цьому приміщенні з 1907 по 2009 роки, до того часу, коли тут було відкрито Музей Української Народної Республіки. Це справді будинок-історія.

Книга містить велику кількість ілюстрацій. Значна частина фотографій публікується вперше.

Олена Мартюшова, заст.директора Сумської міської ЦБС

1 коментар:

  1. As reported by Stanford Medical, It's in fact the SINGLE reason this country's women live 10 years longer and weigh on average 19 kilos lighter than us.

    (And really, it has totally NOTHING to do with genetics or some hard exercise and really, EVERYTHING to do with "how" they eat.)

    P.S, What I said is "HOW", not "what"...

    CLICK on this link to uncover if this easy test can help you discover your real weight loss potential

    ВідповістиВидалити