четвер, 16 липня 2020 р.

Книга до Дня незалежності України


Шановні друзі!

16 липня 2020 року виповнюється
30 років Декларації про державний суверенітет України 

Рекомендуємо прочитати нову книгу на цю тему




 



Якемчук Р. Незалежність України/ перекл.з франц. Львів: ПАІС, 2018, 328 с.


Західний автор, професор Лувенського (в Бельгії) католицького університету Роман Якемчук, знаний фахівець з історії міжнародних відносин та права, прослідкував в цій книзі стержневі віхи української національної історії, представивши українську тему в Європейському вимірі. 

Як розвивалась Україна після Другої світової війни; які відносини з сусідами будувала чи які не будувала; як розвивалась в Україні боротьба за права людини; як формувалась громадянська активність суспільства? Як українська держава в своїх політичних рішення дійшла до Незалежності? Ці та інші питання становлення української незалежної держави висвітлені досить детально.

Автор прискіпливо аналізує історію України від Першої світової війни до наших днів. Він переконливо пояснює всі основні обставини проголошення незалежності нашої країни. Та акцентує не тільки на досягнення, а й і на проблемах, адже Україна досить молода і ще остаточно не сформована держава. 

Автор підказує які загрози є нині і які ще можуть виникнути перед нашою країною в майбутньому, адже після десятиліть тоталітарного режиму Україні й іншим незалежним країнам – вихідцям з СРСР – знадобиться ще багато років, щоб побудувати справжню демократію і ринкову економіку. А це вимагає великої праці, мужності і великого терпіння не тільки політичного керівництва, але й всього українського народу.



Олена Мартюшова,  
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар