пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Сьюзен Кейн "Сила інтровертів"

"Інтроверти – уважні до деталей мислителі"
Сьюзен Кейн

Ви думаєте, що добре знаєте людей, а тому можете швидко визначити, до якого типу особистості вони відносяться - екстравертів чи інтровертів?

 Але, виявляється, дуже часто людина й сама помилкової думки про себе. 



В сучасному світі важливим критерієм успіху є вміння людини презентувати себе, «продавати себе»: активно спілкуватися, прагнути сподобатися іншим тощо. Але в усі часи були люди, яким більш властиво концентруватися на своїх думках, а не на зовнішньому світі. Це - ІНТРОВЕРТИ.


Те, що інтроверти не здатні приймати на себе лідерську роль – міф, породжений враженням від їхньої тихої особистості.
Історія знає багато прикладів, коли тихий акт непокори міг зробити більше, ніж роки самовідданої боротьби. А дослідники підтверджують: у той час як типовий екстраверт переймає увагу та ініціативу на себе, лідер-інтроверт більш здатен вислухати думки решти членів команди, серед яких і виявляться найбільш цікаві.
Інтроверти викликають багато питань у своїх протилежностей – людей, які не можуть сидіти на місці. Їх прагнуть виправити, перевчити, бо не розуміють, що постійне прагнення поринути у власні глибини – це і є їхня сутність. І вона має свої переваги.
Найбільш очевидна різниця між інтровертами та екстравертами – є найбільшою перепоною у гармонійному співіснуванні двох світів. Перші прагнуть уникати конфліктів, другі сприймають таке мовчання за байдужість і прагнуть натомість розібратися у ситуації, з’ясувати стосунки. 

Рішення ж доволі просте: прийняти особливості один одного, зрозуміти, що кожен бачить світ по-своєму та спробувати діяти за правилами, більш зрозумілими іншій стороні.

Книга Сьюзен Кейн  "СИЛА ІНТРОВЕРТІВ" – це можливість не лише краще пізнати самих себе, а й дізнатися багато цікавого про тих, хто поруч. 





Кейн, С. Сила інтровертів : тихі люди у світі, що не може мовчати / С.Кейн ; пер. з англ. Т. Заволоко. - К. : Наш формат, 2018. - 368 с.

Книга чекає на читачів у читальному залі центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка. Запрошуємо!




Цікаве по темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар