понеділок, 14 вересня 2020 р.

"Серйозні новинки" читальної зали

Більшість найуспішніших людей у світі не уявляють
свого життя без книжок.

Незважаючи на твердження скептиків, книги не тільки не відійшли у минуле, але й з'явилося багато нових способів оповідання історій.
І в читачів сьогодні є більше можливостей знайти саме ту історію, яка їм потрібна. 

 

 

Останнє десятиліття показало, що у світі чимало читачів, які потребують серйозної літератури. Тримати в руках і читати таку книжку є дійсно особливим досвідом.

Саме тому ми пропонуємо вашій увазі медіаогляд нових книг "серйозної тематики" - для вдумливого, аналітичного читання підготованого читача.

Всі представлені в огляді книги є частиною фонду читального залу центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка.

 




😀👉 Порада для тих, хто прагне прочитати якомога більше

Спробуйте "Правило 50", яке винайшла авторка, бібліотекар і літературознавець Ненсі Перл. Вона пояснює його в своїй книжці "Жага читання" Book Lust. Це правило допоможе вам вирішити, коли від книжки дійсно можна відмовитися:

Якщо ви безжалісно кидаєте читання на четвертій сторінці або навпаки безкінечно продираєтесь крізь величезні томи, від яких вас вже давно нудить, спробуйте встановити межу на перших 50 сторінках. Після них ви вирішите, чи приносить читання вам радість.

Якщо відповідь ні, сміливо відмовляйтеся.

Ненсі Перл пропонує цю стратегію насамперед людям старшим 50 років. Їм вона радить відняти свій вік від 100. Отримане число і є кількістю сторінок, які треба прочитати, щоби визначитися з книжкою.

Адже з віком у нас залишається дедалі менше часу на погані книжки.
Читання підвищить вашу здатність до співчуття і зробить вас більш продуктивними. Якщо найбільш зайняті люди на планеті знаходять для нього час у своєму напруженому графіку, то й ви впораєтесь.


Немає коментарів:

Дописати коментар