четвер, 29 жовтня 2020 р.

Книги Сашка Дерманського на юнацькому абонементі

Сашко Дерманський – відомий дитячий поет,
прозаїк та казкар.
Без героїв його книжок неможливо 
уявити сучасну українську дитячу літературу.
Юнацький абонемент бібліотеки запрошує вас
ознайомитися із творчістю цього
неординарного письменника.
 
 
 
 
 
 
 
 
Чудове чудовисько Чу й бабай Гарбузяник, вужик Онисько і дракон Омелько, криничник Мефодій і привидка Зловісна Марта, Маляка і Драґо з Пиптиком, бабуся Катастрофа й Остап Квіточка, маленький Тишко й химерний Вельзепер… Без цих і без багатьох інших героїв книжок Сашка Дерманського неможливо уявити сучасну українську дитячу літературу.

Творчість письменника насамперед орієнтована на дітей молодшого шкільного віку. Він переконаний, що «любов до книжки слід прищеплювати з перших місяців життя. Це завдання батьків, вони мусять читати дитині, читати з нею, читати самим, щоб показувати приклад».

Письменник наповнює свої твори цікавими сюжетами, захоплюючими історіями, пригодами, привабливими персонажами, які в свою чергу привертають увагу маленьких читачів. Саме за це книжки автора так полюбилися не лише маленьким, але й дорослим читачам.

Книжки Дерманського неодноразово здобували відзнаки найпрестижніших літературних рейтингів і премій, таких як “Книга року ВВС”, «Коронація слова», «Книга року», «Золотий лелека».
Творчість автора вивчається в рамках шкільної програми з української літератури.

Отже, приємного всім перегляду і подальшого читання!



 


Немає коментарів:

Дописати коментар