неділя, 13 грудня 2020 р.

Батько українського театру: Михайло Старицький

14 грудня виповнюється 180 років від дня народження
"батька українського театру"
(за висловом І. Франка)
Михайла Старицького.






Саме час згадати його незабутніх "За двома зайцями", які увійшли в золотий фонд не тільки української драматургії, а і світового кінематографа - завдяки вдалому поєднанню блискучого акторського ансамблю (Олег Борисов, Маргарита Криницина, Нонна Копержинська, Микола Яковченко), чудовій постановці та талановитому музичному супроводу.






  • А чи знаєте ви, що деякі ліричні поезії Старицького стали народними піснями («Ніч яка, Господи, місячна, зоряна», «Ох і де ти, зіронько та вечірняя», «Туман хвилями лягає»)? Погодьтеся, це справжнє визнання таланту.
Опис: Історичний роман Михайла Старицького “Кармелюк” є неповторним зразком української літератури 20-го століття. Твір розповідає про історію життя та зразкові подвиги народного борця, захисника та месника Устима Кармелюка. Старицький майстерно віддзеркалює колорит, настрої та проблеми періоду життя головного героя. Роман поєднує у собі як історичні факти, так і уявні пригоди, що вдало підкреслюють особливості життя описаної доби. “Кармелюк” – яскравий протест проти чужоземного гніту, втрати духовних цінностей та соціальної кривди.

Немає коментарів:

Дописати коментар