четвер, 3 грудня 2020 р.

Творчість і натхнення не можна зупинити! Зимова зустріч гранян

27 листопада відбулося засідання клубу "Грань". 
 
Після тривалої перерви, пов`язаної із карантином, на зустріч прийшло доволі багато гранян - Меланич В.П.,Симоновський В.І., Воробйова О.С.,Нестеренко О.П., Фурзенко Н.І., Сердюченко О.П., Булахова І.С., Кліменко Л.І.

 

Сторінку "Літературний календар", як завжди, підготувала куратор клубу, завідувач абонементу Колієнко Антоніна Василівна.

Цікаву розповідь про життя і творчість видатного поета-лірика Афанасія Фета, 200-річчя із дня народження якого святкується 5 грудня, продовжило читання улюблених віршів, які члени клубу виконували напам`ять. Дійшли висновку, що справжня поезія безсмертна. У бібліотеці є чимало книг із творами А.А.Фета. Присутні мали можливість познайомитися з ними і, при бажанні, взяти для більш глибокого знайомства з творами ювіляра.

Керівник клубу Віталій Меланич  розповів про видання "Українська хвиля" (2020), "Харківський міст" (2020), "Каштановий дім"(2020), в яких надруковані твори членів клубу. Іде підготовка до друку колективного альманаху "Грані слова", в який уже надіслали свої твори 40 авторів.

Надія Фурзенко запропонувала надрукувати у альманасі вірші Кривопишиної Луїзи Пилипівни, яка ушла із життя 27 жовтня 2020 року. Друзі пом`янули світлу творчу людину і прочитали її вірші.

Із задоволенням слухали нові твори друг друга. Симоновський В.І. порадував своїми блискучими епіграмами. Воробйова О.С. видала чудову книгу українських казок і прочитала одну казочку. Книга видана своїм коштом і дорога. Але бібліотекам така цікава і пізнавальна книга точно стала би в нагоді.

Лунала поезія на різні теми. Своїми новими віршами поділилися всі. Нестеренко О.П. напередодні Нового року написала казку про Снігуроньку.

На засіданні була мова про газету "Ярмарок", в якій співпрацюють члени клубу, огляд газетних рубрік і публікацій. Ця газета мов трібуна клубу, тому прийняли рішення знову підписатися на 2021 рік.

Живе спілкування (хоча і в масках) принесло задоволення. 

Життя триває! Творчість і натхнення не можна зупинити. 

 

Надія Фурзенко,
прес-секретар літературно-художнього клубу "Грань"

Немає коментарів:

Дописати коментар