вівторок, 21 вересня 2021 р.

Осінь - пора книголюбів. Теплі життєві історії

Осінь - чудовий час для читання! Ця пора року ніби спеціально створена для книголюбів. Так приємно насолодитися теплими життєвими історіями, загорнувшись у теплий светр чи ковдру.

Людмила Понкратова пропонує перевірену власним прочитанням добірку книжок, героями яких є звичайні люди - жінки й чоловіки, підлітки, але кожен має свою власну історію життя, теплу, романтичну, можливо, не зовсім просту...

 

 

 

Головне, щоб

"у душі залишилося світло, добро... Насправді всі найважливіші складові щастя дуже прості й банальні: нехай маленька, але родина, здоров'я рідних людей, дім, де тебе чекають і розуміють, затишок на душі, гармонія у сприйнятті світу, доброзичливий погляд на життя, прагнення бачити у людях насамперед світло й добро, відкритість до оточення, щирість і віра у те, що навіть горе та труднощі - тимчасові. Справжнє щастя не приходить звідкись ззовні, кожна людина носить його у собі", Наталія Гурницька "Передчуття" (зі збірки "Львів. Кава. Любов")



Львів. Кава. Любов/ укл. і передм. Ніка Нікалео.- Харків: КСД, 2019.- 272 с.

Прекрасна збірка щемливих оповідань, авторками яких є відомі українські письменниці Галина Вдовиченко, Наталія Гурницька, Вікторія Гранецька, Дара Корній, Леся Олендій, Ірина Хомин, Тетяна Белімова, Любов Долик, Ніка Нікалео, Ольга Деркачова. Про Львів, його вузькі вулички і затишні кав'ярні, про життя, любов, про людей, які зустрічаються, розходяться, сподіваються, вірять, кохають, втрачають - і знову знаходять своє кохання... Це львівські історії, які обов'язково припадуть вам до душі!

Бовен Джеймс Вуличний кіт на ім'я Боб.- Київ: Рідна мова, 2016.- 208 с.

Щемка історія дружби вуличного музиканта Джеймса Бовена і вуличного кота Боба, що були бездомні й самотні, доки знайшли один одного. Єдиною метою Джеймса було позбутися залежності. День у день його єдина мета - вижити, заробити на таку собі їжу та інші життєво необхідні речі. Але все змінюється, коли в його життя приходить незвичайний рудий кіт...

Марк Леві Закоханий привід.- Харків: КСД, 2021.- 288 с.
Незвичайна, подекуди містична історія від справжнього французького письменника-романіста Марка Леві. Музика, піаніст, концерти... Несподівано у житті головного героя Тома з'являється привід померлого батька. І не лише з'являється, але й розмовляє з ним, благає виконати його чудернацьке прохання - доставити урну з власним прахом у Сан-Франциско, де відбудеться похорон його коханої Камілли...
Чи вийде все в Тома, чи зголоситься він на таку авантюру? Які справжні пригоди чекають на нього? Можливо, він зустріне своє справжнє кохання?

Елізабет Гилберт Їсти, молитися, кохати.- Львів: вид-во Старого Лева, 2015.- 416 с.
Насправді, чому б погожим осіннім днем не вирушити у подорож разом з головною героїнею роману Е. Гилберт "Істи, молитися, кохати" Ліз, яка розчарована й зневірена в особистому щасті. Для того, щоб набратися сил та повернутися до життя, вона подорожує: в Італії - куштує зі смаком різноманітні страви, в Індії - молиться, а в Індонезії просто відпускає від себе всі проблеми і дозволяє собі бути коханою, просто жити і допомагати іншим...

Енн Тейлор "Рудий на узбіччі".- Х.: Фабула, 2021.- 192 с.
Міка Мортімер - головний герой книги Енн Тейлор веде розмірене, стабільне життя, працює сам на себе - комп'ютерний експерт. Холостяк, який не дуже звертає увагу на події, що відбуваються навколо нього. Кохана дівчина збирається його покинути, а він, навіть не з'ясовує причини, не хоче докласти зусиль, щоб вона все ж таки залишилася в його житті. А тут ще й звідкілясь узявся ніби-то його син і просить допомоги... Ця тепла, подекуди іронічна історія допоможе скрасити осінній вечір.

Галина Вдовиченко Пів'яблука. Інші пів'яблука.- Львів: вид. Старого Лева, 2019. - 472 с.
Подруги Магда, Галина, Луїза та Ірина - мешкають у Львові. Вони дуже різні, кожна має свої проблеми, інтереси, погляди. Дружба їхня багаторічна. Якось вони знаходять на барахолці незвичайний сувенір - дерев'яне яблуко. Починаються нові пригоди, здійснюються бажання - кожна брала яблуко по черзі. Що відбувається? Магія чи сила бажання? Книга про справжню жіночу дружбу, спонукає вірити в здійснення мрій!

Джоджо Мойєс На крилах мрії.- Х.: КСД, 2020.- 512 с.
Тепла, щемлива оповідь про дорослих і дівчинку-підлітка Сару.
Дідусь вклав у свою онуку всі свої знання, свою любов до коней і до всього, що стосувалося верхової їзди.  Згодом Сара залишається сам на сам із викликами дорослого світу...
Книга про любов до коней, про виклики дорослого світу, про справжні сімейні цінності, про кохання, про дорослу жінку та дівчинку, які зустрілися, щоб врятувати одна одну...

Фредрік Бакман Брітт-Марі була тут.- Київ: Книголав, 2018.- 352 с.

Історія про незвичайну 63-річну жінку Брітт-Марі, яка переживає родинну кризу, але не здається і вирішує змінити свою долю, вирушає у закинуте містечко Борг, щоб отримати першу за останні сорок років роботу. Брітт-Марі опиняється серед дітей, які є фанатами футболу, але в них немає тренера, через що вони не можуть брати участь у футбольних змаганнях. Що робити? Чи погодиться жінка зайняти цю посаду? У будь-якій незрозумілій ситуації Брітт-Марі починає прибирати. Що ховається за цією нудною звичкою? Які випробування випали на долю головної героїні?
Цей роман - мила, сентиментальна, добра історія від шведського письменника Фредріка Бакмана про те, що життя по-справжньому відкривається тим, хто готовий до змін і має здатність любити інших.

Гейвуд Сара Кактус .- Львів: вид-во Старого Лева, 2021. - 424с.

Жінка-колючка, раціональна С'юзен Грін - головна героїня, 45 років. Все намагається у своєму житті контролювати, держслужбовець. Про її характер говорить той факт, що вона підготувала для своїх колег "ідеї щодо покращення особистої ефективності" на роботі. Та ще штучка! Але що ховається за цим образом? Можливо, така поведінка є її захисною оболонкою?
Складні стосунки з братом, особистісна драма, батько-алкоголік, вагітність у 45, фемінізм, взаємини в колективі, спадок - основні ключові теми роману. "Колючка", яка може розквітнути, треба лише самій собі дозволити це зробити, просто стати щасливою!


Приємного всім читання, гарних книг і чудового осіннього настрою!
Книги чекають на вас у бібліотеці :))

Немає коментарів:

Дописати коментар