вівторок, 11 січня 2022 р.

"ГРАНЬ" у новому році

9 січня 2022 року, після довгої перерви, пов’язаної з пандемією, у Сумській міській центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка зібралися члени літературно-мистецького клубу «Грань». 

Засідання відбулося з дотриманням карантинних вимог. 


Незмінна кураторка клубу Колієнко Антоніна Василівна привітала присутніх з Новорічними святами та побажала їм наснаги та нових творчих успіхів. 

Новим керівником клуба одноглосно було обрано Фурзенко Надію Іванівну. Пані Надія окреслила плани на майбутнє: продовжувати писати твори, видавати книги, організовувати зустрічі з читачами тощо.

Виступ Людмили Клименко зацікавив присутніх. Як виявилося, вона не лише поетеса, а й самобутня народна майстриня.

 

 

Людмила представила картини, які майстерно виготовила із підручних матеріалів: соломи, сухого листя, водорості; розповіла про техніку виконання картин, про те, як багато часу і уміння їй довелося прикласти, щоб твори вийшли досконалими. 

 


Літератори були у захваті від представлених творів майстрині. Показ картин Л. Клименко супроводжувала своїми віршами. 

Не менш цікавим був виступ Володимира Головка – музичного самородка. Не маючи музичної освіти, він майстерно грає на гармошці та баяні. Його талант гідно оцінений на багатьох музичних фестивалях дипломами та відзнаками високого рівня.

В клуб «Грань» був прийнятий новий член – поет Козловський Василь Григорович.

За традицією, в кінці засідання, літератори прочитали свої нові твори. Серед них: Лариса Травнікова, Альбіна Батуріна, Тетяна Сокіл, Ірина Булахова, Ольга Чемодурова, Олександр Сердюченко, Світлана Петренко, Василь Козловський, Віталій Симоновський та Надія Фурзенко. 



Літературний захід пройшов на дружній позитивній хвилі із сподіваннями на подальші зустрічі та творче спілкування.

 

Альбіна Батуріна
        прес-секретарка клубу,
                                                                                   член Національної спілки  журналістів України

Немає коментарів:

Дописати коментар