неділю, 6 лютого 2022 р.

BiblioBooks: ми завжди на часі!

 

Останнім часом роль читання по всьому світові зменшується, втрачається інтерес до книги, зростає кількість «нечитачів». 

Це загальновідомо, як і те, наскільки читання важливе для розвитку особистості і суспільства в цілому.

Тому саме зараз одна з важливих задач бібліотеки – повернути читанню колишню популярність, створювати і поширювати позитивний імідж книги та читання.

Задля того, щоб долучити до цієї корисної звички якомога більше користувачів, привернути увагу до друкованого слова, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу в руки, бібліотекарі застосовують різноманітні прийоми та засоби.

   

  


Дуже популярними у цьому сенсі стали подкасти. Виявилося, що слухати якусь інформацію набагато зручніше, ніж її дивитися або читати.

Тому минулого року наша бібліотека створила власний канал подкастів «BiblioBooks: Книги. Читання. Мова. Література». Він базується на платформі Anchor і реплікований на сайт бібліотеки у вигляді блогової сторінки.

Авторизація каналу на цьому ресурсі надає можливість знайти, підписатися і слухати його на шести світових подкастових платформах: Google Podcasts, Spotify, Breaker, Pocket Casts, Radio Public.

На каналі BiblioBooks ми розміщуємо відгуки на прочитані книги, онлайн-читання цікавих видань, презентуємо нові книги, публікуємо аудіонариси, присвячені літературним постатям, датам і подіям та багато ще чого цікавого.

Нещодавно створили рубрику «Словограй – мову знай, люби, вивчай!», у якій фахівець-філолог розглядає найактуальніші мовні питання.

А ще започаткували культурологічний проект «Діалоги з Музами», постійним учасником якої буде Ганна Петрівна Приходько – музикознавець за фахом, громадсько-політична діячка, засновниця та активна учасниця багатьох культурних та мистецьких проектів.

Приємно, що наші подкасти знаходять своїх слухачів, навіть зарубіжжя слухає «BiblioBooks». І ще приємніше, коли люди приходять до бібліотеки почитати ту книгу або автора, про яких почули на каналі!

Знайти наш канал можна на сайті Сумської міської бібліотечної системи у розділі ПОДКАСТИ.

Тож, слухайте нас, підписуйтесь на наш канал і читайте книги в бібліотеці!

Завжди раді бути корисними  для вас!

 

Наталія Устименко,
відділ чит. залів ЦМБ ім. Т.Шевченка


Немає коментарів:

Дописати коментар