вівторок, 14 лютого 2023 р.

Лютнева "ГРАНЬ"

12 лютого у центральній бібліотеці ім. Шевченка відбулася чергова зустріч членів літературно-мистецького клубу "Грань".
 

 

 

 

 

 

 

В рамках заходу завідуюча дорослим абонементом бібліотеки Антоніна Колієнко виступила з доповіддю, приуроченою 225-річчю з часу першого видання поеми "Енеїда" Івана Котляревського.

Альбіна Батуріна розповіла про музей І. Котляревського та перебування видатного митця у Полтаві.

Також увазі гранян була представлена розповідь Богдани Гусак про життя та творчість українського поета, перекладача, літературного критика, громадсько-політичного діяча - Дмитра Павличка, життя якого обірвалося нещодавно: у січні 2023 року. Богдана продекламувала маловідомий вірш поета "Ми не козли, не барани" та виконала популярну українську пісню на слова Павличка "Два кольори".

Надія Фурзенко представила увазі присутніх доповідь про сонети Дмитра Павличка. Голова клубу зачитала два сонети поета у власному перекладі російською мовою.

Окрім того, на зустрічі відбулася презентація книги "Українська хвиля". Автори, що долучилися до участі у цьому альманасі, виступили зі своїми творами, зокрема: Ірина Булахова, Богдана Гусак, Володимир Невесенко, Надія Фурзенко.

Важливим питанням, що розглядалося на засіданні, було святкування десятиріччя Клубу. Було вирішено, що кожен учасник заходу має протягом двох тижнів подати інформацію для програми святкування: вірш і пісня або два вірша. 

Традиційно кожен член клубу декламував свої нові твори та презентував книги (збірка поезії "Від смеркання до війни" Володимира Невесенка, краєзнавча книга "Штепівка" Володимира Підлісного, збірка оповідань "Географія серця" Інни Чірки). 

Приємно, що поети перекладають власні російськомовні вірші рідною мовою. Поетеса Зоя Пігуль познайомила присутніх зі своїми перекладами.

Цього разу також відбулося поповнення клубу новими талановитими членами. Так, Інна Нечухрай, що опановує спеціальність актриси, артистично продекламувала один з поетичних творів.

Цікавинкою для присутніх стала виставка художніх робіт Олександра Сердюченка.

 








Немає коментарів:

Дописати коментар