середу, 25 лютого 2015 р.

Ангел міста і не тільки...

Ця книга – немов прекрасна казкова країна, мешканці якої – ангели:
Ангел, у якого є скарб, Ангел, який складає казки, Ангел, який любить зиму,
Ангел міста і ще багато славних істот...



Радимо прочитати :)

Путешествие в страну А...: картины и сказки Анны Черненко: картины в рассказках. - К.: Мастер-класс, 2014. - 24 с.: ил
.




Не перестаєш дивуватися, які надзвичайні і талановиті люди живуть у нашому місті. Ось, наприклад, дві феї-чарівниці: Аня Черненко та Юля Куліш придумали й сотворили маленьке диво – книгу «Путешествие в страну А.», до якої входить десяток картин та казок до них... 

Картини малювала Анна, вона – професійний архітектор, художник, але в Сумах більш відома як творець, так би мовити - «мама» ангелів. Ілюстрації можна розглядати годинами, дрібні детальки на них виписані дуже майстерно. 



А казки до цих картин складала журналістка Юлія Куліш, яка зараз працює у Києві (але родом вона із міста Суми! :))

Результатом такої творчої співпраці стала надзвичайно світла, тепла й натхненна книга «для дорослих дітей». Не виключено, що у її створенні авторкам допомагали якісь добрі вищі сили, бо коли відкриваєш першу сторінку, здається, що з книги лине ніжна музика, струменить світло, випурхують метелики і неземні пахощі лоскочуть уяву. 



Ця книга – немов прекрасна казкова країна, мешканці якої – ангели: Ангел, у якого є скарб, Ангел, який складає казки, Ангел, який любить зиму, Ангел міста і ще багато славних істот. 

Я дуже люблю свої Суми, тому й сподобався найбільше Ангел міста. На картині він пролітає над Сумами, і добре видно наші головні міські пам’ятки – Спасо-Преображенський собор та Воскресенську церкву. І, навіть, герб сумський у ангела з собою.
 

«Ангел внимателен и заботлив к городу своему. Ангел здесь поливает клумбы, чтобы росли цветы. Оберегает детей и взрослых, глядя на них с высоты»
Навіть мова, якою написано оповідки, - особлива: це вже не проза, але ще й не вірші. Вона летюча, легка, яскрава і сердечна, схожа на прозоре мереживо, виплетене зі слів.
«Только так можно быть счастливым: если ты даришь свет, то грустить не придется – в этом и весь секрет» 
Говорити добрі слова легко і приємно, і можна це робити практично без кінця. Але пора і честь знати. Наостанок хочу навести ще практичні поради з використання «Путешествия в страну А...»:
  • Цією книгою можна декорувати помешкання. Просто відкрити на будь-якій сторінці – і кімната заграє новими барвами.
  • Так як книга дуже тепла, нею можна зігріватися в холоди: налив собі чаю, взяв книгу до рук, і – літо на душі! 
  • Коли депресія – подивився на ангелів, згадай, що вони тебе бережуть від напасті, і життя починає налагоджуватися. 
Наталія Устименко,
чит. зал. ЦМБ ім. Т.Шевченко

Немає коментарів:

Дописати коментар