вівторок, 26 серпня 2014 р.

Книга про високість людської душі


Незбагненна історія про дивовижного чоловіка,
який несподівано втрачає все  і починає щоденну боротьбу...

 


Радимо прочитати :)


Дочинець Мирослав. Горянин. Води Господніх русел. - Ужгород: Карпатська вежа, 2013. - 312 с.


Новий роман, за який разом з романом «Криничар» Мирослав Дочинець отримав Шевченківську премію 2014 року. 

Всі книги цього автора наповнені по вінця народною мудрістю і справжнім талантом ту мудрість передати в слові. Як йому це вдається?

Відповідь можна знайти у цьому романі:  
«Люди поділяються на два роди: котрі щось знають, і ті, котрі знають «щось». Таких мало. Такі посіяні в ниві людності, як хрещаті чотирилисники в конюшині»
«Горянин» - це дивовижна історія верховинця з Карпат, який дуже тяжко щоденно  відвойовує у природи, у ріки свою родову землю, свою хату і могили своїх предків. В цьому йому допомагають спорідненість з природою, спогади про рідних, надзвичайна сила мужицького терпіння,  пам»ять серця свого роду і високість людського духу, без якого ніякому народу не вижити. 
«Моєму Кревному Роду, що тягнеться живим ланцюгом із гір і лісів і тече рікою Любові через світи і віки» - такою присвятою розпочинає Дочинець роман «Горянин» і одразу стає зрозумілим, що перед нашими очима мудра книга мудрого автора, написана вишуканою мовою.

Саме про це -  про високість людського духу пише свої книги Мирослав Дочинець, на відміну від багатьох інших авторів. Не досягнувши високого людського духу – нічого справжнього не напишеш, не зрониш в душу іншої людини те живе зерно, яке повинне прорости в інших квіткою людяності і любові. Спраглих до цих категорій запрошую до розкішного читання.

Книгонаркоман 

Немає коментарів:

Дописати коментар