неділю, 9 листопада 2014 р.

У пошуках талановитих читачів


29 жовтня у приміщенні бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка
відомий сумський автор Євген Положій (до речі, давній друг нашої бібліотеки)
представив свою нову книгу «Риб’ячі діти»





Вступне слово директора Сумської ЦБС Стадниченко Л.М.

Своєрідним епіграфом до презентації став виступ сумського корифея журналістики та письменництва Олександра Васильовича Вертіля. Він згадував, як Женя Положій (на той час учень 7 класу) приносив свої перші роботи до його газети. А зараз Євген Вікторович – «знаний письменник, який іде по висхідній, не топчеться на місці, шукає нові ніші і заповнює їх». 


Виступає Вертіль О.В.
Роман «Риб’ячі діти» уже встиг отримати лауреатську премію у «Коронації слова» та місце у довгому списку «Книги року БіБіСі – 2014». Його було презентовано у Києві, Львові (на Форумі видавців), в подальшому автор планує представити свою нову книгу ще в декількох містах України. Тому нам особливо приємно, що культурна подія такого рівня не оминула стін нашої бібліотеки.




«Тваринам, що загубились і людям, що заблукали» присвячено роман «Риб’ячі діти». Євген Положій вважає його пророчим, адже сумнозвісні події останнього року ніби зійшли зі сторінок твору.



Чому така назва? Тому що зараз закінчується епоха Риб і починається епоха Водолія. Риби – це символ християнства, а риб’ячі діти-ікринки затиснуті між млинами цих епох, які перемелюють все вщент.


Ця книга – відображення реалій сумського життя, легко впізнати не лише вулиці й пам’ятки міста, а й людей. Центральні персонажі твору – Собака та Собор з тріщиною. Інші персонажі – Чолобитченко, Сірий, Художник та ін. – пов’язані між собою лише тим, що вони в певні моменти зустрічали на своєму життєвому шляху Собаку.

Євген Положій читає уривок зі свого нового роману "Риб'ячі діти"


У ході презентації Євген Вікторович зачитав кілька уривків з «Риб’ячих дітей», вислухав рецензію на роман від Олени Мартюшової (заступника директора бібліотеки ім. Т.Шевченка) та окреслив свої творчі плани, серед яких головний – написати роман про Іловайськ.

О.В. Мартюшова читає свою рецензію на роман "Риб 'ячі діти"

Афоризми від Євгена Положія, які прозвучали/народилися на даному заході:
  • «Краще наближатися до читачів, ніж до літературної премії»
  • «Є безліч талановитих письменників – побільше б таких читачів»

Побажаємо Євгенові Вікторовичу творчої наснаги та визнання й любові від такої кількості талановитих читачів, яка йому до душі!!!


Устименко Наталія,
бібліотекар чит. залу ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар