понеділок, 17 листопада 2014 р.

Ювілейна книга про Петра Нестеренка

Нещодавно бібліотеки Сумської ЦБС отримали книгу
«Письменник, журналіст, дослідник. Життя і творчість П. А. Нестеренка». Присвячена вона 70-річчю від дня народження і 50-річчю літературної діяльності сумського письменника і журналіста Петра Нестеренка




«Я не люблю скептиків, ледарів, скигліїв, підлабузників, переродженців. Люблю життя і чесних, працьовитих одержимих людей. І сподіваюся,що саме такі люди зроблять нашу Україну справді незалежною, квітучою, багатою державою, якою можна було б по праву пишатися. Вірю: так і буде»

Петро Нестеренко




У біобібліографічному покажчику йдеться про життєвий і творчий шлях відомого українського письменника, журналіста і дослідника Петра Андрійовича Нестеренка.

В ньому подано автобіографічну інформацію про основні віхи життя і діяльності, про книги, публікації в колективних збірниках і альманахах, а також рецензії, відгуки в періодичних виданнях і книгах, інтерв’ю, висловлювання про П.А. Нестеренка та його творчість наших сучасників. Укладачем покажчика є науковець, кандидат економічних наук Оксана Неженець.

Ось як висловився про книгу "Письменник, журналіст, дослідник" Олександр Козир, голова гільдії редакторів-ветеранів ЗМІ Сумщини в статті "Пульс життя Петра Нестеренка"
"Книга про Петра Нестеренка, яка щойно побачила світ, яскраво засвідчує, що слово цього письменника і публіциста добротне, соковите, осмислене, а його стиль, як зазначає поет А. Гризун, настільки своєрідний, що в барвистім полотні сучасної української літератури його творчість виткалася яскравою і помітною ниткою." 
Характерною рисою манери цього письменника є спроба поєднати - через людські долі - події 70-літньої давності і нашу сучасність.
 
Як відомо, чимало творів письменника присвячені темі Другої світової війни. Це  книги «Таран», «Подвигу вогонь незгасний», «Соколи», «Не зароста травою пам'ять», «Ковток джерельної води», «Ковток джерельної води» (оповідання й новели). Такою ж змістовною є й одна з останніх книжок Петра Нестеренка «Заграви над Десною», що розповідає про мужність наших солдатів і офіцерів, мирного населення в придеснянських регіонах у роки Другої світової війни.

Біббіліографчний покажчик адресований літературознавцям, викладачам та вчителям, учням і студентам, працівникам бібліотек, а також усім, хто цікавиться сучасною українською літературою.

Отже, завітайте до нас в бібліотеку та ознайомтесь з новинкою! 

Немає коментарів:

Дописати коментар