понеділок, 2 лютого 2015 р.

Кохання створює світ краси

Любити і прощати - найскладніша наука у світі...

 

Радимо прочитати :)


Печорна О. Фортеця для серця: Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. – 368 с.

 



Літературні критики пишуть, що творчість Олени Печорної нагадує народження нової зірки – потужної і яскравої. Справді, від її творів важко відірватись, коли читаєш та й потім вони ще довго освітлюють похмурі дні кожного читача.

Її перший роман «Грішниця» отримав премію ім. Олеся Гончара, наступний - «Кола на воді» також мав великий успіх. За рейтингом журналу «Фокус» О.Печорна увійшла до Топ-20 найуспішніших українських авторів 2012 року.

Новий роман «Фортеця для серця» жодного читача не залишить байдужим, тому що написаний так емоційно і проникливо, правдиво і щемливо, що жодне серце не зможе залишитись спокійним. Автор цієї книги збурює всі емоції співчуття і співпереживання, захоплення і ніжності… Виникає бажання увійти в уявний світ твору - і захистити, і підтримати, і застерегти… 
Головна героїня роману – Леся Райська має складну долю і добре серце, важкий шлях до щастя і щедру душу для людей. Її самопожертва дивує, але й винагороджується Всевишнім. Її талант малювати допомагає стати щасливою і знайти свою долю. Не відрікаючись від себе – вона отримує очікуване.
Як навчитись цьому – прочитайте уважно цю книгу. «Любити і прощати – найголовніша наука в світі» - до такого висновку підводить нас автор.

Головний мотив цієї книги – кохання. Роман переповнений цим почуттям. Кохання, звичайно, буває різним: щасливим і гірким - аж до неприйняття життя. З кохання гине батько Лесі, з кохання відбувається спроба братовбивства, з цього ж почуття виростає безкорисна дружба на все життя і сам сенс життя дехто знаходить саме в коханні… Кохання створює світ краси.

Саме Леся Райська створює навколо себе рай з любові до людей. Це почуття творить дива, відроджує до життя, наповнює змістом, на відміну від ненависті, яке вбиває…

Після прочитання роману не покидає думка-заклик: люди, давайте ж при житті творити рай на землі, а не те пекло, що маємо, ну хоча б для себе і своїх близьких. Це дуже складно, але треба вчитись і книга Олени Печорної може в тому допомогти.




Олена Мартюшова,
заст. директора Сумської МЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар