неділю, 1 лютого 2015 р.

«Метелиця» в бібліотеці


Мистецькі зустрічі



29 січня 2015 року в секторі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки
ім. Т.Г. Шевченка панувала справжня «Метелиця». Саме так назвали свій концерт учасники Сумського Клубу авторської пісні «Булат» Ольга Козаченко і Алла Титаренко. 


Ольга і Алла далеко не новачки в цьому жанрі. Вони неодноразово ставали лауреатами и дипломантами численних фестивалів авторської пісні. До того ж Алла є художнім керівником фестивалю «Булат», який щорічно проводиться з 1989 року і має статус міжнародного. 



Не дивлячись на те, що багато пісень в концерті були зимової тематики («Все закончится вьюгой», музика А. Віннік, слова С. Соколовой; «Метелица» слова Л. Семакова), в залі панувала тепла і дружня атмосфера. Адже на вечір прийшли справжні любителі авторської пісні.


Та й в програмі звучали щирі, душевні пісні, які нікого не залишили байдужим: «Песня Алисы» (сл. В. Висоцького), «Матери» (муз. О. Козаченко, сл. Л. Ільяшенко), «В горнице моей светло» (сл. М. Рубцова), «Посвящение Гумилеву» (сл. А. Цвєтаєвой), «Свеча горела на столе» (сл. Б. Пастернака), «Тогда, когда любови больше нет» (сл. Й. Бродського), «Пароход» (муз. В. Міщука, сл. Л. Сєргєєва) та інші.


Концерт закінчився на оптимістичній ноті – піснею «Вот идет по свету человек-чудак» (сл. С. Нікітіна). В наш час пісня набула нового звучання: як і в природі за холодною зимою завжди настає весна, так і в нашому житті після тривожних і важких часів, завжди приходить мир і спокій: 

Приходит время – с юга птицы прилетают,
снеговые горы тают – и не до сна.
Приходит время – люди головы теряют,
и это время называется весна.

Олена Кузьміна,
бібліотекар сектору літератури з мистецтва

Немає коментарів:

Дописати коментар