понеділок, 30 березня 2015 р.

Літературна зустріч з Євгеном Положієм в бібліотеці



Зустріч письменника та журналіста Євгена Положія
з членами літературного клубу «Грань»
в Сумській міській центральній бібліотеці ім.Т.Шевченка 30 березня 2015 р.





 


Літературно-мистецький клуб «Грань» створений Сумським обласним відділенням Міжрегіональної спілки письменників України і міською бібліотекою імені Т. Г. Шевченка. Він налічує у своєму складі близько тридцяти поетів і прозаїків, проводить значну роботу по популяризації творчості вітчизняних і зарубіжних майстрів слова. Особлива увага приділяється творам письменників місцевого відділення МСПУ. Серед активних членів клубу відомі на Сумщині - Тетяна Прус, Надія Фурзенко, Марина Реух, Юрій Ош, Іван ЛІВ, С. Я. Сокуренко. Очолює Сумське обласне відділення МСПУ М.О.Ремньов.

На запрошення письменників та поетів Сумщини, які кожного місяця спілкуються і діляться своїми творчими доробками в клубі «Грань» в нашій бібліотеці, прийшов поспілкуватись відомий сумський автор Євген Положій.


Питань до нього було чимало, а часу обмаль, адже саме по понеділках виходить в світ черговий номер газети «Панорама», головним редактором якої є наш гість.
 
Є. Положій на зустрічі з сумськими письменниками (клуб "Грань")

Та все ж Євген Вікторович встиг розповісти про свою любов до книги і читання з дитинства, про свого батька – відомого письменника Віктора Положія, про свій майже двадцятирічний літературний шлях, про поїздку на книжкову виставку в Париж, про добрі стосунки з письменником Андрієм Курковим, про свої премії від «Коронації слова» та стосунки з харківським видавництвом «Фоліо» та інш. 

Присутнім було цікаво дізнатись про те, що він пише і прозу, і поезію; в нього добре виходять і оповідання, і романи; сьогодні видається його творчість не тільки окремими книгами, але й в українських тематичних збірках.


Є.Положій презентує свою нову книгу "Риб"ячі діти"
Кілька його творів перекладені на європейські мови. В його літературному доробку є детективи, романтичні історії, філософські і драматичні повісті. Він шукає себе в жанрах, відшліфовує свою майстерність і має плани на майбутнє.


Є. Положій розповідає про свої книги

Є.Положій коротко представив присутнім кожну із своїх виданих книг, згадав як став редактором газети і скільки всього довелось від того пережити, особливо в тяжкі 90-і роки.
 
Зараз теж нелегкі часи. Україна знаходиться на останньому місці в Європі по кількості книг, що купляє наше населення. Це безпосередньо впливає на світогляд, адже коли людина багато читає, нею важче маніпулювати, бо вона вміє мислити і аналізувати. 


Є. Положій  і С.Я. Сокуренко
Зліва направо: В. Меланич, А. Колієнко, Є. Положій, В. П"янков
Зліва направо: Н. Фурзенко, Є. Положій, Т. Прус, В. П"янков
Є. Положій і літературний клуб "Грань"на зустрічі

Про це говорили і говорять багато розумних людей, цієї ж думки дотримується і Євген Положій. Треба багато читати, багато думати і не поспішати робити висновки.

Одже, читаймо, щоб бути мудрішими!


Олена Мартюшова,
заступник директора Сумської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар