понеділок, 9 березня 2015 р.

Жіночий погляд на квіти


Жіноча сутність, як відомо, уособлює природу, весну і квіти. Не випадково свято жінок припадає на перші дні весни, коли природа прокидається після зимових холодів і з’являються перші проліски. Краса жінки і краса квітів – це, безсумнівно, найвища природна краса Всесвіту!




Саме тому виставка живопису, графіки і декоративних розписів «Осягнути душею квіти. Жіночий погляд», що відкрилася у відділі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, приурочена до свята 8 Березня. 

Хто як не жінка, найкраще може відчути і передати красу і ніжність квітів, тому серед учасників – тільки представниці прекрасної статі. 



Це відомі в Сумах майстри живопису Ірина Проценко, Олександра Трегубова, Рімма Мілєнкова, Любов Сухинська, автори декоративних композицій – Надія Гудилко і Світлана Бідна. Представлені тут роботи і членів студії батика під керівництвом Тетяни Суркової: Ірини Москвіної, Тетяни Кононенко, Тетяни Моргун.

Організатор і ідейний натхненник виставки – Ірина Яніна – науковий співробітник Сумського обласного художнього музею ім. Н. Онацького. 



На вернісажі, що відбувся 4 березня, окрім теплих слів на адресу авторів та їх творінь прозвучали поетичні і фортепіанні твори у виконанні актриси ТЮГа Вікторії Данченко.  


Поспішайте побачити и відчути всю красу квітів, зарядитися позитивом і теплом, які випромінюють картини!

Виставка буде діяти до 25 березня.


Осягнути душею квіти



Кузьміна Олена,
сектор літератури з мистецтва ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар