четвер, 9 квітня 2015 р.

Медіа-простір освіти Сумщини


Презентація нової книги в бібліотеці

 


В центральній міській бібліотеці ім. Т.Шевченка м. Суми 9 квітня 2015 року презентовано нову книгу сумських авторів А.Близнюка і Н.Ісипчук «Медіа-простір освіти Сумщини». 


Авторів цього видання привітала заст. директора Сумської міської бібліотечної системи Олена Мартюшова, адже книга писалась в сумських бібліотеках, її матеріал збирався з фондів наших бібліотек - з газет, журналів та Інтернету.


Рецензентом книги «Медіа-простір освіти Сумщини» стала теж наша колега - колишній наш бібліотекар, а нині краєзнавець Надія Подоляка.

Автор книги - педагог, краєзнавець, член Національної спілки журналістів України Анатолій Близнюк розповів присутнім журналістам, бібліотекарям і читачам нашої бібліотеки про те як виникла ідея написати книгу по історії журналістики Сумщини, що нині втілилась в життя.


Це книга не тільки для майбутніх журналістів, але цікава всім, хто вивчає історію Сумщини, цікавиться розвитком сумської педагогіки, педагогічними виданнями, журналістським рухом на Сумщині.

Наприклад, присутнім цікаво було дізнатись, що перший «Педагогічний журнал» на Сумщині вийшов в 1959 році, перше телебачення було в Конотопі і т.п. В цій новій книзі досліджена історія виникнення друкованих ЗМІ на Сумщині, проаналізовано сучасний освітянський медіа-простір нашого краю та як саме сучасні ЗМІ висвітлюють освітянські події нашого сьогодення.

Присутні на зустрічі: перший проректор Сумського державного педагогічного університету ім.Макаренка Л.Пшенична, ректор Паліцинської академії М.Тимошенко, педагог і журналіст І.Небелиця, педагог Л.Васильченко, зав. бібліотекою-філією №7 К.Тимченко та інші поділились враженням від книги «Медіа-простір освіти Сумщини» та побажали А.Близнюку нових краєзнавчих видань. 



У присутніх на презентації одразу виникла ідея і пропозиція до А.Близнюка написати книгу про ветеранів бібліотечної справи Сумщини, які внесли великий вклад в просвітництво нашого краю.


На завершення зустрічі ректор Паліцинської академії М.Тимошенко вручив посвідчення новим членам Сумської організації «Паліцинська академія».
 


Мартюшова О.В.,
заступник директора Сумської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар