вівторок, 16 червня 2015 р.

Примарне щастя...

Подарунок шанувальникам української гостросюжетної прози!


Маємо нагоду порадувати шанувальників сучасної української жіночої прози! 
Поспішайте до нас, адже бібліотеки Сумської міської бібліотечної системи отримали чудовий подарунок - відразу три нових романи відомої тернопільської письменниці Ніни Фіалко - "Небезпечна межа", "Повератйтесь, журавлі, додому!" та "Примарне щастя"...


Ніна Фіалко - відома письменниця, автор жіночих гостросюжетних романів "Зламані жоржини", "Дві обручки", "Родинні гріхи", "Гніздо для зозулі" та інших. Тематика її творів змушує читача хвилюватися, замислюватися, аналізувати вчинки героїв, щоб і собі не повторити їхніх помилок, переживати їх долю як свою власну.

В основі романів письменниці полягають вічні християнські цінності, взаємозв’язок матеріального і духовного, переплетіння минулих подій з сьогоденням, і звичайно ж - кохання. Більшість творів Н. Фіалко торкаються проблем сучасної молоді у її прагненні самореалізації в Україні та пошуку свого щастя за кордоном. Теми, що порушує письменниця  не залишають байдужими нікого, особливо жінок, адже вони стосуються майже кожного з нас.

  •   Фіалко Н. Небезпечна межа. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2012.

Любові та спокою найбільше не вистачає персонажам нового гостросюжетного роману «Небезпечна межа». Однією із основних тем книги є заробітчанство та нелегка доля українок в Італії.  Роман насичений  життєвими проблемами та поворотами примхливої долі. Вже в самій назві твору викладено його основну думку: незважаючи на те, що на чужині можливо є кращі умови праці та проживання, люди завжди прагнутимуть повернутися на батьківщину, бо лише на своїй землі люди відчувають спокій та затишок.


  • Фіалко Н. Повертайтесь, журавлі, додому. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2012.


Масове заробітчанство, наче епідемія охопило всю Україну. Головні герої роману - молода дівчина Катерина Приходько і її брат Тарас ніколи не задумувалися про гроші. У родині завжди був достаток, з малих років діти знали – батьки працюють за кордоном, бо треба десь працювати. Доглядом і вихованням Катрі та Тараса, займалася бабуся Поліна Микитівна. Батько й мати, залишивши маленьких дітей на бабусю на довгі роки позбавили їх батьківського тепла, замінивши його достатком. Чи зробили батьки висновки, коли з дітьми трапилась біда? Читайте твір і ніколи не пошкодуєте за втраченим часом.

  • Фіалко Н. Примарне щастя. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2013.
 
У книзі «Примарне щастя» Ніна Фіалко запропонувала читачам національно-патріотичну п’єсу «Шлюб у підпіллі», написану в співпраці з Богданом Мельничуком, і власні оповідання та новели на всі смаки. У створених у різні роки оповіданнях багато «списано» з реальних людей, які живуть посеред нас. Звичайні історії мало цікавлять письменницю, тому вона добирає неординарні, але цікаві сюжети. Вам буде страшно і прикро, радісно і смішно, але заснути під час читання навряд чи зможете...




"Народилась 10 вересня 1943 року в с.Косенівка Уманського району Черкаської області. Закінчила Уманську бухгалтерську школу, а згодом Кам'янець-Подільський технікум харчової промисловості, отримала фах техніка-технолога хлібопекарного і кондитерського виробництва. Обраній професії присвятила 35 років життя. Писати почала у зрілому віці, вийшовши на заслужений відпочинок. Не маю жодних відзнак за літературну творчість і не належу до жодних спілок. Кажуть, що не підхожу за віком".



За джерелами Інтернет

Немає коментарів:

Дописати коментар