середу, 24 червня 2015 р.

Сімейна сага

Новий роман тернопільської письменниці Ніни Фіалко
як завжди захоплюючий сюжетно і детально достовірний 
у знанні психології поведінки людей та фактичних реаліях нашого життя



Фіалко Н. Хочу в Тарасюківку: Роман. - Тернопіль: Богдан, 2015. 


Цьому автору завжди віриш, бо вона списує ніби з нашого минулого і сьогодення, з подій в моєму житті чи житті моїх знайомих, тому головні герої її творів такі близькі і зрозумілі кожному. Їм довіряєш і за них переживаєш як за рідних, як за себе, відчуваєш їх біль, горе,страждання і всі емоції…

Не всі автори вміють так захопити читача і змусити його співпереживати і довіряти написаному, а це означає, що автор має неабиякий талант. 

Це книга про покоління, яке сформувалось в круті і жорсткі 90-і, з яких вийшов перший пострадянський бізнес, про заробітчанство українців в Москві та Далекій Півночі, про політику в Україні на початку нового століття, економічну кризу і як роботящі українці в кінці свого життя все-таки повертаються додому після багатьох поневірянь поза межами Батьківщини, бо «добре там, де нас нема». А Україна є в серці кожного українця… 

Це сімейна сага, де головний герой Станіслав Тарасюк, його дружина Вікторія шукають своє місце під сонцем, намагаються заробити і не втратити, створити щасливе життя сина і застерегти його від проблем, та на жаль, не все в цьому житті нам вдається, проблеми завжди виникають неочікувано, горе падає на голову без попередження і тільки тоді приходить усвідомлення, а чи правильно я жив і для чого? І що можна змінити хоча б в кінці життя, щоб спокутувати все, що вчинив неправильно.

Попередні твори – «Родинні гріхи», «Дві обручки», «Зламані жоржини», «Ріка життя» та інші знайшли вдячного читача і прихильника творчості цього автора уважно стежать за наступним новим твором Н.Фіалко з великим очікуваннями.

Олена Мартюшова,
заступник директора Сумської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар