понеділок, 13 липня 2015 р.

Шоколадний день у бібліотеці


Як у нашій бібліотеці
Всесвітній день шоколаду святкували :)

 



Липень, як і всі інші місяці року, насичений святами. Одне з них – найсолодше, це - Всесвітній день шоколаду, який відзначається щорічно 11 липня...

Батьківщиною цього свята вважається Франція, адже саме французи в 1995 році його започаткували. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність і тому відзначається в багатьох країнах світу. В наші дні шоколад став частиною життя практично кожної людини. 

12 липня бібліотекарі юнацького абонементу Центральної міської бібліотеки
ім. Т. Шевченка для своїх юних читачів – «Капітошок» організували солодке свято – «Шоколадні фантазії».



Працівники відділу оформили тематичну виставку «Шоколадні історії», розповіли дітям про те, як роблять шоколад, чому він так називається, звідки привозять до нас какао–боби, як правильно зберігати шоколад, якими корисними властивостями володіє цей продукт. Не менш цікавою була інформація про пам`ятники та музеї шоколаду, кондитерські фабрики.



Діти дізналися багато цікавого «з життя» шоколаду, проявили кмітливість у вікторині, спритність в захоплюючих «солодких» іграх та конкурсах: «Дізнайся на смак», «Збери цукерки в свій кошик» та ін.
 



Також, юні читайлики переглянули мультфільм «Історія шоколаду», відео про музей шоколаду та про те, як зробити шоколад своїми руками в домашніх умовах, рецепт-мультфільм про створення шоколаду на фабриці. 

Всі учасники свята отримали безліч позитивних емоцій, незабутні враження, заряд бадьорості і, звичайно солодкі призи!

         Олена Забіяка,
бібліотекар юнацького абонементу ЦМБ ім.Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар