неділю, 12 липня 2015 р.

Слова, що йдуть від душі


Презентація нової збірки поезій "Біла береза"
лебединського поета Валерія Полянського




Слова, що йдуть від душі, завжди полонять силою правди, силою добра, силою безмежної любові до отчого краю, додають наснаги. Саме так можна охарактеризувати нову збірку лебединського поета Валерія Павловича Полянського "Біла береза", презентація якої відбулася 6 липня 2015 року в Сумській ЦМБ ім.Т.Шевченка.
  
Голова Сумського обласного відділення МСПУ, літературного об'єднання "Грань", Ремньов Микола Омелянович детально ознайомив присутніх із життєвим і творчим шляхом автора, який був учасником Другої світової війни, проніс на своїх плечах тягар політичних репресій та переслідувань (засуджений 1944 року - реабілітований 1991 року), але незважаючи ні на що не втратив оптимістичного настрою, щирості, любові до оточуючих.



Його життя - це чесна праця, дружна родина, друзі-однодумці і, звичайно, творчість. "Біла береза" - це уже восьма поетична збірка Валерія Павловича,члена МСПУ. Микола Омелянович висловив сподівання, що запропоновані у ній вірші знайдуть відгук у серцях, небайдужих до поезії людей. 

 

Його підтримали члени літературного об'єднання "Грань" Воробйова О.С., Симоновський В.Й., Нестеренко О.П., Меланич В.П., Балабан М.М., Прус Т.О., Гусак Б.В. та ін., давши схвальні відгуки на прочитані поезії, побажавши ще довго залишатися в строю у такому поважному віці (поетові 89 років), продовжувати писати та друкувати твори. 




Автор залюбки відповів на запитання, які цікавили присутніх, та прочитав поезії з нової збірки, ще однієї ластівки сумського видавництва "Джерело".





Б. Гусак,
перс-керівник
літературно-художнього клубу "Грань"

Немає коментарів:

Дописати коментар