неділю, 29 листопада 2015 р.

Макс Кідрук у Сумах


Зустріч у стилі "техно"






Нещодавно у нашому місті відбулася дуже приємна літературна подія - зустріч із відомим письменником-мандрівником Максом Кідруком. Своїми враженнями від зустрічі з метром українського технотриллеру ділиться Наталія Устименко...

Макс Кідрук – письменник енергійний, ерудований, інноваційний (принаймні для української літератури), популярний і знаний не лише в Україні. 19 листопада він презентував продовження свого технотрилера «Бот»у Сумах. Нова книга має назву «Бот-2. Гуаякільський парадокс».

Автор наголосив на тому, що «Бот» - не найкраща його книга, хоча й найуспішніша, вона вже витримала кілька перевидань. У «Гуаякільському парадоксі» знову рятують світ знайомі читачам Лаура Дюпре, Ріно Хедхантер і Тимур Коршак, а от розвиток сюжету, запевняє автор, передбачити неможливо.

Макс пригадав, як було створено перший буктрейлер за його книгою. Коли «Бот» побачив світ, молодому автору видавалося неперевершено крутим, якщо буде й трейлер до нього. Він знайшов потрібну людину з телебачення, заплатив 300 доларів за роботу професіонала, і отримав дійсно «неперевершений» результат.




Зрозумівши, що так діло не піде, Кідрук вирішив не шукати щастя у когось, а кувати його особисто. Результат – «Твердиня» і «Бот 2» мають авторські буктрейлери.




Чим подобається і приваблює Кідрук – тим, що розповідає ТАК і про ТАКЕ, щоб було цікаво не тільки йому, але й слухачам. Розповідь письменника про джерела власного натхнення навряд чи залишила когось із слухачів байдужим. 

Кідрук дав зрозуміти, що надихається різними речами: старовинними фото, на яких зображено мертвих людей; нереальними історіями про людей, прибулих нізвідки; фізіологічними подробицями з життя гусіні… Дещо з цього лягає в основу книги або стає її фрагментом.
Наприклад, приводом до написання нового роману «Зазирни у мої сни» (він вийде у світ 2016 року) стала наукова стаття професора Дж. Гелланта про те, як науковці експериментували із «зчитуванням» інформації з кори головного мозку, завдяки чому отримали можливість «дивитися» сни інших людей. Хоча зображення нечітке і розпливчасте. Але ж сама МОЖЛИВІСТЬ… 

Історія від Кідрука буде про те, що у сни до одного хлопчика приходить щось лихе, вчені починають це досліджувати, а найцікавіше почнеться, коли ЛИХЕ зрозуміє, що за ним слідкують… 

Судячи з натхненного блиску очей творця першого в Україні технотрилера, на нетерплячих читачів чекає ще не один десяток авторських новинок. Отож, з роси й води Вам, Максиме Івановичу! 




Наталія Устименко,
бібліотекар читального залу ЦМБ ім. Т. Шевченка

  • Для довідки: Перший український технотрилер «БОТ» Макса Кідрука, що вийшов у 2012 році, викликав серед українців справжній ажіотаж: стартувавши на шістнадцятій позиції у ТОП-20 книгарні «Є», за 2 тижні піднялась на другу позицію. Перший наклад розійшовся менш ніж за 2 місяці з дати виходу, а через 10 тижнів після виходу книга трималась у ТОП-10 основних книготоргових мереж України. Також книгою зацікавилися видавництва Росії та Німеччини. У 2013 році книга вийшла в Росії, у 2014 – в Польщі. 
  • МАКС КІДРУК: Офіційна сторінка ВКонтакте
  • Бот-2. Гуаякільський парадокс: Уривки з роману // Дніпро. - 2015. - № 6. (У нас в бібліотеці Є! :))

Немає коментарів:

Дописати коментар