четвер, 3 грудня 2015 р.

Творча зустріч в бібліотеці

Пилипу Рудю - 105 років



Творча зустріч лауреатів Сумської обласної премії імені Пилипа Рудя відбулась в центральній міській бібліотеці ім.Т.Шевченка 2 грудня, до якої бібліотечні працівники підготували виставку літератури про життя і творчість цього поета.




Заступник директора Сумської міської ЦБС Мартюшова О.В. нагадала присутнім про короткий життєвий і творчий шлях і про те, що 5 грудня цього року відмічаємо 105-у річницю з дня народження цього земляка, поета, патріота і партизана Великої Вітчизняної війни.



Краєзнавець Наумко Ф.І. підібрав відеоряд рідкісних світлин з життя і партизанських буднів, в яких брав участь наш видатний земляк. 




Заступник начальника управління культури та туризму Сумської обладміністрації Грицаєнко Р.В. детально зупинилась на історії виникнення премії в 1969 році, різних етапах присудження та нагородження кращих творчих представників Сумщини в різних номінаціях Сумської обласної премії імені Пилипа Рудя. 




Перед присутніми в залі звітували про свої творчі досягнення лауреати премії 2015 року: краєзнавець Анатолій Близнюк, заслужений артист України Василь Будянський, майстер з гончарства та кераміки, викладач Сумського вищого училища мистецтв і культури ім.Д.Бортнянського Галина Жук, яка представила виставку своїх робіт.





Серед лауреатів премії минулих років виступили голова Сумської організації Національної спілки письменників України, член журі обласної премії Пилипа Рудя Олександр Вертіль, відомі журналісти Ірина Вертікова та Володимир Чернов

Музичне мистецтво представила заслужений працівник культури України Валентина Макарова, а лауреат-колектив авторів сумської «Диво-писанки» - Валентина Коздровська.


 
 

Зібрання погодилось з пропозицією А.Близнюка проводити щорічні зустрічі нових лауреатів і лауреатів минулих років до дня народження Пилипа Рудя в бібліотеці ім.Т.Шевченка.


 



Олена Мартюшова,
заступник директора Сумської міської ЦБС


  • В бібліотеці ім. Т.Шевченка відзначили 105-ту річницю з дня народження Пилипа Рудя: Відеосюжет Сумської ОДТРК
 

Немає коментарів:

Дописати коментар