понеділок, 2 листопада 2015 р.

Зробімо це разом! Краудпаблішинг стартував в Україні


 

"Вам набридло чекати, поки хтось видасть ваші улюблені книжки?
Зробімо це разом!" Гасло 
KOMUBOOK

 





Нещодавно в Україні стартувала  перша платформа краудпаблішингу Komubook. Що це означає для нас як для книгоманів? Найкращих світових авторів видадуть українською мовою і відбуватися це буде за допомогою нової для України технології книговидання за кошти доброчинців.


Отже, що таке краудпаблішинг взагалі і в Україні, зокрема?

Із сайту KOMUBOOK:


Що таке Komubook і як працює проект

"Гантер Томпсон та Філіп К. Дік, Вільям Берроуз і Генрі Міллер, Чарльз Буковські і Дуглас Коупленд, Александер Троччі та Маркіз де Сад, Джон Фаулз та Кен Кізі, як і багато інших – що об’єднує усіх цих письменників? З нашого погляду найсуттєвішим є те, що всі вони до сьогодні залишаються не перекладеними та не виданими українською мовою. Настав час це змінити!

Саме тому ми створили Komubook – першу українську платформу краудпаблішингу. 

Працює проект доволі просто:
  • ми пропонуємо певну книжку і оцінюємо вартість її видання;
  • потім оголошуємо збір коштів, який може тривати від 30 до 60 днів;
  • коли потрібна сума назбиралася, ми видаємо книжку і розсилаємо її усім учасникам, які зробили внески.
Проект націлений в першу чергу на видання художніх творів відомих зарубіжних авторів, які давно мали б стояти на полицях українських книгарень, але з тих чи інших причин ніхто з традиційних українських видавців за це не береться."
ТОБТО, платформа краудпаблішингу націлена на видання художніх творів відомих зарубіжних авторів, які ще не з’явилися в традиційних українських видавництвах.
 
Гроші вже почали збирати на 5 книжок: «Страх і відраза в Лас Вегасі» Гантера Томпсона, «Затьмарення» Філіпа Діка, «Наркота» Вільяма Берроуза, «Місіс Делловей» Вірджинії Вульф та «Серце пітьми» Джозефа Конрада.






Якщо ж необхідну суму зібрати не пощастить, то за умовами роботи платформи Komubook має право або дофінансувати видання своїми коштами і таки видати книжку (і тоді, до речі, її можливо буде придбати в книгарнях), або ж повернути гроші усім учасникам, які зробили внесок. В такому випадку гроші буде повернуто на картку, яка використовувалась під час оплати.

Також анонсовано ще кілька видань, які з’являться на платформі найближчим часом, зокрема перше українське книжкове видання Маркіза де Сада, “Голий ланч/Naked Lunch” Берроуза та “Сніданок у Тіффані/Breakfast at Tiffany’s” Трумена Капоте.


Власне, список того, що заплановано видати, дуже довгий. За перший рік команда планує видати до 20 книг, а пізніше на краудпаблішингову платформу планують запросити видавництва і дати можливість молодим авторам публікуватися завдяки Komubook. Однак все залежатиме, в тому числі, і від готовності українських книголюбів брати активну участь у житті проекту.

Якщо вам також набридло чекати, поки хтось видасть ваші улюблені книжки, Komubook закликає зробити це разом!

Так що, книголюби, долучайтесь! ;))

Немає коментарів:

Дописати коментар