понеділок, 23 листопада 2015 р.

Марина Дреганова – людина-театр


 

«Я вижу то, что многими не замечено…»

 



 
22 листопада у відділі мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбувся творчій вечір Марини Дреганової «Проще некуда». Харківську поетесу, автора-виконавця представив глядачам Віктор Сироватський, керівник Театру поетичної пісні «La Chanson».

Про себе Марина розповідає так: 

«Живу в Харкові, пишу пісні і співаю їх, грати ні на чому не вмію. Багато років належу клубу авторської пісні «Ірбіс». На фестивалях буваю нечасто. Лауреат «2 каналу», «Булату», «Балаклавських канікул», харківських фестивалів. Трапляється писати для театру: і пісні до вистав, і п'єси для дітей. В театрі "Мадригал" йдуть три мюзикли, для яких написала лібрето. В житті казково щастить на людей». 




Ось і сумчанам цієї неділі теж казково пощастило – ми стали свідками не просто концерту, а справжнього театрального дійства, головним і єдиним актором якого була Марина Дреганова.




Характерною особливістю її манери виконання – є не спів пісень, а спів віршів. Причому вірші вона співає «а капела», без використання музичних інструментів, роль яких виконують звичайні речі, які Марина витягувала з кишені: коробка сірників, камінці, горіхи, пластикові стаканчики, папірець, монетки. Цей цикл пісень так і називається – «Пісні з кишені»


 


Якщо бути точними, те що робить Марина – це не авторська пісня. Це театр, де кожна її пісня – спектакль, і де всі ролі співаються. Надзвичайно вражає її артистизм і виконавська майстерність.




І це не випадково, адже Марина Дреганова закінчила факультет театрального і кіномистецтва Харківського інституту культури, працює режисером самодіяльного театру.
 



Судячи з того як тепло публіка сприймала поетесу, можна з впевненістю сказати, що Марина – це, безсумнівно, поєднання дару і неймовірного працелюбства та наполегливості.




Будемо з нетерпінням чекати нових зустрічей з цією незвичайно талановитою жінкою.


Т. Лебідь, О. Кузьміна,
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар