неділю, 20 грудня 2015 р.

Чайні "Посиденьки"


15 грудня – Міжнародний день чаю


ПОСИДЕНЬКИ :)




У Міжнародний день чаю у всьому світі вшановують цей чудовий напій за його цілющі, корисні властивості. І для нашого клубу свято чаю стало прекрасним приводом для нової зустрічі в бібліотеці.


Засідання розпочалося інформаційно насиченою бесідою і відеосюжетами з історії чаю, чайних традицій різних народів, знайомства з процесом переробки чаю на сучасній фабриці Шрі-Ланки.



Поки члени клубу знаходились в кінозалі, працівники бібліотеки підготували все необхідне для дегустації кількох сортів чаю: чорного, зеленого, фруктового, трав’яного. Адже тільки свіжозаварений чай в повній мірі може розкрити весь свій аромат і принести справжнє задоволення холодного грудневого дня.


 

Подальше засідання «Посиденьок» проходило, майже, по Гоголю: «Под шумок самовару ведется согревающий и сердце, и душу разговор…».




Дегустували запропоновані чаї смакуючи і без суєти. Одним став до вподоби чай з імбирем, другим – с суасепом, третім – зелений чай з айвою тощо. Скільки людей - стільки і смаків.




За чаєм з цікавістю прослухали інформацію про особливості і корисність кожного з запропонованих до дегустації напоїв, ознайомились з багатьма міфами про чай.

Чаювання розігріло членів клубу, а гуморески, анекдоти, вірші і пісні підняли настрій.

Чудові новорічні віршовані привітання з гумором нам прочитали Гриценко Лариса Іванівна та Донська Антоніна Борисівна.


 


А заспівав пісні з свого репертуару Письменний Анатолій Гордійович.




2016 рік – рік Вогняної Мавпи. Перед початком нового року всі хочуть знати астрологічний прогноз на слідуючий рік, в якому одязі зустрічати його, які страви готувати на святковий стіл, які бувають новорічні прикмети? 




На засіданні ми докладно відповіли присутнім на всі ці запитання, поздоровили з наступаючими новорічними святами, побажали миру і здоров’я в 2016 році… і надії на нові зустрічі в нашому клубі «Посиденьки» :))



Білокур А. В.,
провідний бібліотекар абонементу для дорослих ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар