понеділок, 21 грудня 2015 р.

"Відлуння моєї душі" на шляху до "Відродження"


"Граняни" відкрили зимовий сезон








Невтомні шукачі скарбів Слова, члени літературно-мистецького клубу "Грань", відкрили зимовий сезон. Потужно. З вогником. З новими планами та ідеями.

Засідання відкрила заступник голови клубу Ольга Нестеренко, яка передала вітання від тимчасово відсутнього за станом здоров'я голови клубу Миколи Ремньова.

Першочерговим на порядку денному постало питання з підготовки матеріалів для альманаху "Харківський міст". Для цього попередньо було створено художню раду (редколегію). Бажаючі заздалегідь відібрали твори, щоб , за потреби, доопрацювати, "відшліфувати" їх. Це ще одна сходинка до творчого зростання.




У клубі давно панує дух демократії, коли кожен має право відкрито висловити свою думку, вступити в полеміку, відстояти власну позицію. Такий підхід застосовується і щодо випуску альманаху клубу "Грань ": колективно обговорюються й обираються назва, макет, дизайн сторінок тощо. 

Підготовка до випуску чергового, другого, альманаху не стала виключенням: шляхом відкритого голосування було обрано один із трьох запропонованих макетів, внесено правки до сигнального примірника альманаху, який вирішено назвати "Грані слова-2". Тож незабаром слід очікувати нової презентації.

Слід відзначити, що у членів "Грані" за останній місяць відбулося чимало творчих вечорів, зокрема у Віталія Меланича, Альбіни Батуріної, Надії Фурзенко, Геннадія Костенка (Юрія Оша), Миколи Балабана. Приємними подіями стали вихід у світ чергових збірок Валентини Кривенчук, Луїзи Гапеєвої та Євгенії Чернецької.


 

"Відлуння моєї душі" - так назвала свою збірку Валентина Кривенчук, яка складається з двох розділів: "Троянди на снігу" (поезії різних років) та "Пам'ять серця" (статті, що розкривають шляхи творчості письменників-шістдесятників). Авторка розповіла, як працювала над нею, чим керувалася при написанні тих чи інших творів, прочитала кращі, на її думку. Із привітаннями й деякими зауваженнями та рекомендаціями виступили Віталій Меланич, Ольга Нестеренко, Надія Фурзенко.

Наступною була презентація збірки Євгеніі Чернецької "Відродження". Ії назва досить символічна, адже авторка подолала ряд життєвих випробувань, які лягли в основу першої збірки "Сходження", а нині через самопізнання прийшла до нових висновків, відродившись, зокрема, в поезії новими рядками. 

Збірка складається з розділів, заголовок одного з яких говорить сам за себе - "Обожнюю свято життя". Авторка представила на суд читача не тільки поетичні, а й музичні твори, ілюстрації. Надія Фурзенко підкреслила, що Євгенія Чернецька має власний стиль у поезії, а її іронічна лірика піднімає настрій, змушує замислитись над багатьма питаннями.

Звичайно, засідання закінчилося представленням нового із творчого доробку окремих присутніх авторів, зокрема Юрія Оша, Альбіни Батуріної, Тетяни Прус, Віталія Меланича, Миколи Балабана та ін. 

Хоча календарний рік уже завершується, однак зарано підбивати підсумки - попереду ще кілька цікавих заходів у гранян.

Тож під завісу зустрічі Ольга Нестеренко побажала усім нових творчих здобутків, міцного здоров'я, миру і злагоди.


Богдана Гусак,
прес-секретарь літературно-мистецького клубу "ГРАНЬ"

Немає коментарів:

Дописати коментар