понеділок, 21 грудня 2015 р.

Сумський клуб мандрівників. 12 років в дорозі

 

 




17 грудня у відділі мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка було шумно і весело – тут відзначали 12 років від дня створення Сумського клубу мандрівників.


Святий Миколай, як відомо, є покровителем всіх мандрівників, тож день заснування клубу (19 грудня) був невипадковим. Традиційно святкове засідання розпочав організатор і керівник клубу Григорій Назаренко.




Він, а за ним і інші учасники розповіли про найяскравіші мандрівки за минулий рік, згадали найкращі фото-презентації, завдяки яким присутні мали змогу віртуально мандрувати всім світом: Грузія, Італія, Португалія, Фінляндія, Швеція, острови Мадейра, Сицилія… Ось неповний перелік цікавих звітів в клубі за 2015 рік. 

Не забували й про рідну Україну: особливо запам’яталися мандрівки в Карпати, Волинь, Чернігів, Вінницю, Херсон, Львів.





Продовжуючи тему мандрів, працівники відділу мистецтв провели жартівливий географічний мозковий штурм для веселої компанії «Як святкують Новий рік в різних країнах?», до якої жваво підключилися всі присутні. Найкмітливіші, звичайно, отримали призи.




Ще однією креативною ідеєю бібліотекарів став конкурс світлин «Новорічна фото-сушка». Оригінальні та курйозні фото мандрівників були розвішені в залі на прищіпках. Переможницею стала Оля Малєнко, якій вручили альбом «Сумщина туристична».


Приємним подарунком на день народження став концерт Клубу авторської пісні «Булат», давніх друзів сумських мандрівників. Разом з керівником клубу Ігорем Добровольським на свято завітали Алла Титаренко, Ольга Козаченко, Сергій Борщ, Олександр Сорокін, Анастасія Любич та Оксана Галахова.


 
 



Програма «булатівців» порадувала своєю різноманітністю - звучали улюблені туристичні пісні, пісні про рідне місто, жартівливі і ліричні твори. Закінчили свій виступ популярною серед мандрівників піснею «Люди идут по свету», яку підхопили всі присутні:
Люди идут по свету…
Им, вроде, немного надо —
Была бы прочна палатка,
Да был бы нескучен путь!..

Концерт плавно перейшов в дружні посиденьки за чашкою духмяного чаю, де продовжилось цікаве спілкування.


 


Спонтанно виникла ідея провести конкурс на найоригінальнішу чашку, адже кожен з гостей приніс на чаювання свою улюблену.




На завершення Григорій Назаренко справедливо відзначив, що робота клубу оцінюється не кілометрами доріг, що пройшли, а тим позитивом, який вони привозять з мандрівок та яким діляться з друзями.




Так що до нового позитиву в наступному році! І до наступних зустрічей! ;))



Т. Лебідь, О. Кузьміна,
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар