понеділок, 28 грудня 2015 р.

Книжкові смаколики - до новорічних свят :)



Якщо ви задаєтесь питанням,
які книги можна почитати - тоді ця стаття для вас!







Наступають новорічні свята, а з ними і такі бажані вихідні дні, коли багато часу можна присвятити улюбленій справі, а саме - читанню цікавих книг :)) Ми пропонуємо вам новинки, як зовсім недавно отримали до фондів  нашої бібліотечної системи. Серед них як відомі твори заслужених метрів, так і ті, що відносяться до легкого читання, але кожна книга по-своєму зворушлива і непереборно цікава.  А щодо якості - переконайтеся самі!

Отже, запрошуємо до читання! :)


  • Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів

Д. Кіз. Квіти для Елджернона. – Х.: «Книжковий Клуб «КСД», 2014.


Деніел Кіз — всесвітньо відомий американський письменник і єдиний автор, який отримав дві найпрестижніші літературні нагороди за два твори з однаковою назвою, героєм та сюжетом — спочатку за оповідання «Квіти для Елджернона» (1959), а потім за однойменний роман, написаний на його основі (1966). Неодноразово екранізований роман здобув найпрестижніші літературні премії. 

Це історія, яка зворушує і змушує замислитися...

"Розумово відсталий Чарлі Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент - понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блискучим. Але ніхто не міг передбачити, які непередбачувані наслідки спричинить це дослідження...Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того?"

Чудовий, добрий роман багатьох поколінь – він вартий того, щоб його прочитала вся родина – від татусів-бабусь - і аж до онуків!


  • "Хто рятує одне життя, той рятує цілий світ"

Т. Кініллі. Список Шиндлера: роман - Харків: Книжковий Клуб «КСД», 2015. 


Можливо, ви бачили дуже пронизливий фільм Стівена Спілберга з однойменою назвою і в головній ролі з Ліамом Нісоном. Тепер настав час неодмінно прочитати  книгу.

"Він любив розкіш, дорогі автомобілі та красивих жінок. Він звик завжди отримувати все, чого хотів. Оскар Шиндлер - мільйонер, успішний комерсант, запальний гравець, автогонщик, авантюрист, «справжній арієць» та… праведник світу, який урятував від смерті в газових камерах більше людей, ніж будь-хто за всю історію війни."

Дія роману заснована на справжніх подіях, що відбувалися в окупованій Польщі під час Другої світової війни. Але це не історія війни, це - історія особистості, що знайшла в собі мужність протистояти нелюдському державному апарату насильства.

Ця книга про страшну силу війни та непереможний людський дух, сильніший за неї. Це книга про людину, яка здійснила неможливе.


  • Щемливо-правдиві мемуари жінки, яка пережила страшні події Другої світової війни

Хігер К., Пейснер Д. Дівчинка у зеленому светрі. - К: Країна мрій; 2015.


«Дівчинка у зеленому светрі» - всесвітньо відомі мемуари Крістіни Хігер.

"Ця жінка пережила Голокост і вціліла у Львові 1943-го року тільки завдяки тому, що її родина з невеликим гуртом інших євреїв змогла сховатися в каналізації. Чотирнадцять місяців під землею їм допомагав, ризикуючи власним життям, поляк-католик Леопольд Соха, колишній злодій, що таким чином немов спокутував свої минулі гріхи."

Не позбавлена упередженості й багатьох неточностей, адже на момент окупації маленькій Кристині було заледве сім років, ця книжка - про жагу до життя, дружбу й порятунок.



  • Порожнє місто... Порожні очі... Вони повинні повернути до життя світ чудес або зникнути разом із ним

Ріггз Р. Місто порожніх. Втеча з дому дивних дітей. - Харків: Книжковий Клуб «КСД», 2015. 



Ренсом Ріггз - американський письменник і сценарист, відомий завдяки своїй книзі "Будинок Дивних Дітей". Свого часу Ріггз зібрав колекцію зі старих фотографій. За порадою редактора видавництва він використав їх для створення сюжету. Так вийшла книга "Будинок дивних дітей", що потрапила в список бестселерів New York Tіmes. "Місто порожніх" - продовження цією книги, її друга, не менш цікава частина. Отже...

"Руїни великого міста... Загадкова небезпека, що криється серед зруйнованих будинків... Тут опинилися Джейкоб та його друзі — мешканці дому дивних дітей. Кожен з них наділений дивовижними здібностями, і всі вони хочуть тільки одного — зняти страшне закляття з наставниці міс Сапсан.


Вороги, нещадні монстри з порожніми очима, невідступно переслідують героїв. Джейкоб навіть уявити не міг, які пастки їм підготовлено. Він готовий за будь-яку ціну врятувати міс Сапсан і свою кохану Емму. Чому ж Емма сама просить його піти? Як Джейкоб може чути наближення Порожніх? Звідки у нього дар розуміти монстрів і керувати ними?"


Друга частина також проілюстрована унікальними старовинними фотографіями, що заворожують і створюють загадкову атмосферу таємничості того, що відбувається на сторінках книги.


  • Чи можна переграти долю, якщо знаєш своє майбутнє?

Волков О. Мертві квіти. – К.: Нора-Друк, 2013.

Олексі́й Во́лков вдало поєднує лікарську справу із написанням детективів. Герою його нового роману «Мертві квіти» випадок дарує книгу пророцтв. 

"Що це – шалена удача? Адже тепер неприємності не підстережуть зненацька. Чи навпаки – важкий хрест? Адже наприкінці низки майбутніх подій втрата коханої жінки, а потім і власна загибель… "

Чи зможе той, хто майстерно комбінує на шаховій дошці, прорахувати ходи наперед у реальному житті, де проти тебе сідає грати всемогутня та безжальна доля, а ціна однієї помилки – матова ситуація, з якої вже не вийти…





  • Вона знає, яка знає, як починаються, народжуються і живуть власним життям книги...

Кононенко Є. КАТ: Роман. - Х.: «Книжковий Клуб «КСД», 2014.


Євгенію Кононенко сміливо можна називати класиком сучасної масової літератури. Її детективні романи давно здобули собі заслужену славу. "КАТ" - це збірник новел різних років.

"Практично в кожному письменниця розкриває якусь сторону творчості: від пошуку сюжетів до створення тексту як покаяння, від схожих на біографічні причин стати письменником до почуття самітності й спустошення, що проходить під час творчості, але частіше - замість нього."

Ступінь довіри до автора множиться на захоплююче читання малої прози, коли від початку до кінця оповідання - кілька яскравих спалахів.




  • Книга, сповнена тим ароматом шоколаду та солодощів, які часом роблять нас щасливими, хоча здавалося б це така малість...

Гаррис  Джоан. Шоколад: Роман. - Х.: «Книжковий Клуб «КСД», 2014.


Усередині досить простого сюжету розкривається весь спектр людських відносин. Тут і релігія, і любов, і вірність. Тут же старість і дитинство, самітність і відданість...

"Молода красуня-мама з дочкою приїжджають у патріархальне місто, відкривають там магазин із продажу шоколадних цукерок. Жінка сама готує незвичайні солодощі. Вона знайомиться із старожилами. Люди всі різні і для кожного  вона створює індивідуальні шоколадні ласощі..."

Це світлий і добрий роман. Якщо Ви ще не читали, то обов'язково прочитайте. Одержите задоволення й по іншому подивитесь на своє життя й світ навколо.

Фільм Лассе Халльстрома "Шоколад" спокусив глядачів блискучою грою Жюльєтт Бінош і Джонні Деппа. Тепер ви маєте нагоду спробувати витончений смак шоколаду, приготовленого англійською письменницею Джоан Гаррис.

Бажаємо приємного читання!
І веселих свят! ;)) 


Білокур А., Возна О.

Немає коментарів:

Дописати коментар