середу, 13 січня 2016 р.

Творча зустріч липоводолинців

 

Земляки зустрічаються в нашій бібліотеці





10 січня у центральній міській бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка за ініціативи краєзнавців О.Климова та А.Близнюка відбулася творча зустріч липоводолинівців, присвячена 77–ій річниці з дня створення Сумської області.

Голова Липоводолинівської районної ради Віктор Литвиненко привітав всіх присутніх із знаменною датою і запевнив у всебічній підтримці земляків.





А про те, як створювалась Сумська область та Липоводолинський район, розповів Анатолій Близнюк, запропонувавши переглянути фотографії сучасних краєвидів району.




На зустрічі колишній керівник Липоводолинського району, почесний громадянин селища та села Підставки Олександр Климов презентував нещодавно надруковану книгу «На берегах шести річок. Липоводолинщина».





Про свої дослідження та творчі досягнення розповіли Надія Ралко, Володимир Чирва, Микола Андрієнко та Вікторія Дорошенко. А спогадами про минуле та планами на майбутнє поділилась голова сільської ради с. Підставки Людмила Луценко.




Анатолій Гризун та Віктор Скакун, які деякий час працювали в засобах масової інформації району, згадали багато цікавих неординарних творчих моментів. Своїми враженнями від зустрічі поділився також присутній на зустрічі Олександр Вертіль.





Співробітники бібліотеки представили присутнім книжкову виставку «Творча Липоводолинщина», допомогли в організації заходу та підготовці відеоряду.




Цікавий результат цієї зустрічі: було прийнято рішення створити Липоводолинське земляцтво у Сумах та спільно відвідувати культурно-масові заходи, що будуть проводитись в обласному центрі.





Головою земляцтва обрано Вікторію Дорошенко, журналістку, лауреата премії П.Рудя.


А. Колієнко,
зав. абонементом ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар