четвер, 17 березня 2016 р.

12 місяців у березні


Презентація музично-поетичного альбому
Ігоря Касьяненка та Сергія Коноза «Пори року» в бібліотеці

 

 


 


На початку 2016 року побачив світ аудіоальбом "Пори року", створений у творчій співдружності композитора Сергія Коноза і поета Ігоря Касьяненко. Плід спільної роботи двох талановитих і неординарних авторів був представлений в теплій камерній обстановці відділу мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка. 


Представила авторів головний редактор медіа-порталу «Агентство творческих событий» і продюсер цього проекту Лариса Ільченко.



Вірші читав Ігор Касьяненко, пісні виконував Сергій Коноз – під гітару (на диску музичний супровід більш складний - оркестровий - і лунає також голос його дочки, прекрасної вокалістки - Анастасії Коноз).



Альбом складається з 12 треків, кожен з яких відповідає місяцю року. Унікальність альбому в тому, що композиції - вірші і пісні в авторському виконанні - можуть звучати і окремо, але разом створюють картинку всього, що може відбуватися з людиною за рік у сфері почуттів.




Композитор Сергій Коноз завжди відзначався умінням тонко відчувати і розуміти внутрішню музику віршів і дуже тактовно і одночасно майстерно укладати поетичний текст у мелодійну канву. Те ж саме можна сказати і про його вишукану виконавську манеру.



Вірші Ігоря Касьяненка просто створені для того, щоб звучати. Не дарма багато з них стали піснями. Авторське – натхненне - читання поета Ігоря Касьяненко, як завжди, особливо привернуло слухачів. 




Крім цього присутні мали задоволення переглянути чудовий десятихвилинний фільм "Пори року (Фрагменти)", в якому пісні і вірші з диска супроводжувалися відеорядом, створеним Яною Довгопол на основі фоторобіт Вікторії Тимошенко.




Безсумнівно, спільним знаменником всього побаченого і почутого виявляється краса: 

Но красоты нельзя коснуться по пути,
Она большой душевной требует работы,
А у меня друзья, враги, дела, заботы,
И на часах уже нет времени почти.
(Ігор Касьяненко)

Т. Лебідь,  
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т.ШЕвченка

  • У публікації використано джерела: медіа портал АТС creativpodiya.com; газета «Ваш шанс» №8/24.02.2016

Немає коментарів:

Дописати коментар