вівторок, 7 червня 2016 р.

“Дег'ештальт” Марини Реух

 

Презентація нової книги сумської письменниці







Початок літа для сумської письменниці Марини Реух ознаменувався появою нової книги “Дег'ештальт” - сьомої у її літературному доробку.

У читальній залі міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка на презентацію видання зібралися завідуючі філіалів бібліотечної мережі, яку багато років поспіль успішно очолює Людмила Михайлівна Стадніченко при допомозі свого незмінного заступника Олени Вікторівни Мартюшової. 



Перш за все, присутніх зацікавила оригінальна і дещо інтригуюча назва книги. Письменниця, не вдаючись у глибокі психологічні перипетії, пояснила суть звернення саме до цієї назви. 





Отож, г'ештальт — це цілісна структура у нашій свідомості від образів, об'єктів, а ДЕГ'ЕШТАЛЬТ, на думку автора, навпаки - бачення складових життя ніби “під мікроскопом” у збільшеному або зменшеному вигляді. 

Виходячи з цього, пояснила письменниця, вона і звернулася до малих літературних форм: казок для дорослих, монологів, оповідань, маленьких повістей. А ще її твори мають філософську направленість своїми темами добра і зла, любові та зради, дружби і вірності та ін. Як, наприклад, “Казка про Хвилю”, оповідання “Сайора”, “Монолог батьківської хати”, повість “Анатомія спокуси”.



Марина Реух представила присутнім молоду художницю Вікторію Шатровенко, малюнки якої доповнюють художні твори у збірці “Дег'ештальт”. 




До розмови про свої враженн від нової книги колеги по перу приєдналися журналістка Вікторія Красноплахта, поети Віталій Меланич та Тетяна Прус, краєзнавець, літератор Анатолій Близнюк. 

Вони схвально відгукнулися на творчість письменниці, відзначили оригінальні твори у збірці та побажали Марині Реух творчої наснаги та вагомих здобутків у майбутньому.


Богдана Гусак,
прес-керівник літературно-мистецького клубу "Грань"

Немає коментарів:

Дописати коментар