неділю, 5 червня 2016 р.

Літературні гостини у побратима по перу



 

Відзнака "гранян"-
лауреатів літературного конкурсу МСП «Свій варіант»

 





Добре слово та увага - кращі ліки. Цю давню народну істину сповідують члени літературно-мистецького клубу «Грань». 

Тож і лунають у перервах між зустрічами телефонні дзвінки, щоб довідатися, як здоров’я, що нового, коли буде чергове засідання, що на нього слід підготувати. І в будні, і у вихідні летять слова вітання з днем народження, з календарними святами, адже колектив - це та ж родина, де піклуються про ближнього. 

Особливою увагою користуються ті, хто за станом здоров’я чи з інших поважних причин пропустили чи не можуть відвідувати засідання. Чи керівник «Грані», чи його заступники обов’язково повідомляють важливу інформацію, сприяють тому, щоб твори членів клубу звучали під час творчих зустрічей, були надруковані у поетичних збірниках, альманахах. 

А завдяки блогу Сумської центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка БібліоСумка можна дізнатися про всі новини та результати роботи гранян. А вони дійсно є вагомими.

Нещодавно весняною ластівкою прилетіла звістка про відзначення лауреатів літературного конкурсу МСП «Свій варіант», до числа яких увійшли члени нашого клубу - Микола Ремньов, Юрій Ош (Геннадій Костенко) та Дмитро Юнак (Олексій Усенко).



Так склалося, що Олексій Дмитрович Усенко, який стояв біля витоків клубу «Грань» (у нього вдома, навіть, проходили перші засідання), через недугу не може відвідувати засідання, які відбуваються зазвичай у центральній міській бібліотеці ім.Т.Шевченка, тож до нього на літературні гостини завітали виконуючий обов’язки керівника клубу Віталій Меланич, його заступник Ольга Воробйова та побратим по перу Юрій Ош.



Господар був розчулений, отримавши диплом за кращу публікацію, і в свою чергу привітав Ольгу Воробйову та Віталія Меланича, яких було нагороджено грамотами «за внесок у розвиток літературного процесу та активну участь в роботі Міжрегіонального союзу письменників».



Звичайно ж, після слів привітання пролунали поетичні рядки. У дружньому колі зав’язалася дружня розмова, а потім дужі голоси підхопили пісню. Що може бути краще для однодумців? І хоча за вікном не вщухав дощ, але на душі в усіх було сонячно.



Олексій Усенко подякував за підтримку, поділився своїми планами на майбутнє. В його арсеналі близько десяти збірок як для дітей, так і для дорослих, тож він пообіцяв і надалі радувати новими творами, продовжуючи залишатися активним учасником життя літературно-мистецького клубу «Грань».


Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар