неділю, 30 жовтня 2016 р.

Фіто"Посиденьки" :)


В здоровому тілі – здоровий дух

   




В народі кажуть: «Лікар лікує, а природа виліковує». Наприкінці жовтня члени клубу «Посиденьки», активні прибічники здорового способу життя, зустрілись з лікарем сумського фітоцентру «Дивосил» Любов’ю Володимирівною Салій.


Фітотерапевт із 15-річним стажем, прекрасний доповідач, Любов Володимирівна розповіла про лікарські рослини України, правила їх збору, зберігання і особливості застосування при лікуванні людей похилого віку. 


 

Спілкуючись із професіоналом, наші читачі збагатили свої знання з фітолікування отримали кваліфіковані консультації з особистих проблем і з легкістю відповіли на запитання вікторини «Лікарські рослини в медицині».



«В здоровому тілі – здоровий дух» - від розмови про тілесне здоров’я ми перейшли до теми, що добавляє оптимізму осінньої прохолодної пори: «Хризантема – королева осені».
Природа подарувала людині рідкісну можливість милуватись квітучою красою хризантеми майже до снігової пори грудня. 


 


В давнину про неї складались легенди, а держави, Китай і Японія, віками сперечались за право вважатись батьківщиною квітки. Про безліч віршованих і пісенних присвячень годі і казати…




Особливою пишністю і неповторністю відзначаються Свята Хризантеми в різних країнах світу. Ми запропонували членам клубу відвідати відеоподорож на Бал Хризантеми у Нікітському Ботанічному саду (м. Ялта, 2015 р.), фітовиставку імператорських хризантем (Київ, 2015 р.) та виставку в Ботанічному саду Дзіндзай (Японія).




Яскраві барви нескінченного розмаїття сортів хризантем, квіткових тематичних композицій, скульптур під звуки класичної музики… і гарний настрій від побаченого і почутого.
Тож, з нетерпінням чекаємо на нові цікаві неформальні зустрічі вже взимку.


Алла Білокур,
відділ абонементу для дорослих ЦМБ ім. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар