понеділок, 14 листопада 2016 р.

Майстер-клас від Ігоря Жука та Ірен Роздобудько

 

Поради молодим поетам від заслужених митців

 





Молодим поетам з молодіжної студії клуба авторської пісні «Булат» в неділю – 13 листопада – пощастило. Популярний київський автор-виконавець Ігор Жук та відома письменниця Ірен Роздобудько, які відвідали наше місто з великим концертом, на прохання керівника КАП «Булат» Ігоря Добровольського знайшли час поспілкуватися з нашою талановитою молоддю.

Майстер-клас відбувся у відділі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка. Свою творчість молоді автори (Андрій Єрмоленко, Вікторія Стець та інші) з хвилюванням представили на суд професіоналів. 



Ігор Жук – відомий поет і автор-виконавець. За професією – старший науковий співробітник Інституту космічних досліджень НАНУ, кіносценарист. Поезією захоплювався ще зі шкільних років. Перші пісні під гітару написані на початку 1970-х. Зараз їх понад 400, українською та російською мовами. 

Ігор, як мудрий наставник, уважно вислухав кожного, похвалив вдалі моменти, дав доцільні поради, як вдосконалювати свою творчість, як не опускатися до банальностей та стереотипів, на що звернути увагу, у яких авторів слід повчитися.



Ирен Роздобудько входить в десятку найуспішніших українських письменників, є володаркою літературної нагороди "Золотий письменник України", автор 30 романів, збірок оповідань і новел, лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» и багатьох інших літературних конкурсів і фестивалів.



Крім цього, Ірен – відомий сценарист (за її сценаріями і творами знято 6 художніх фільмів). Нині вона викладає на курсі кінодраматургів в Київському Національному університеті кіно і театральних мистецтв ім. Карпенка-Карого. Тому їй як викладачу теж було що порадити молодому поколінню. Від неї хлопці та дівчата почули багато практичних порад щодо розвитку свого словникового запасу і образності мислення. Вона навела приклади декількох цікавих літературних ігор, які, безумовно, будуть корисні і які можна практикувати на своїх заняттях.


 


На завершення зустрічі Ігор та Ірен побажали молоді творчих успіхів і перемог, а бібліотека отримала в подарунок ще дві авторських книги Ірен Роздобудько.


Т. Лебідь, 
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар