вівторок, 17 січня 2017 р.

«Образи» Ольги Бражник


Образи і "обрАзи" від Ольги Бражник
 




В середині зими, у святковий день 14 січня у відділі літератури з мистецтва міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбулася авторська моновистава Ольги Бражник «Образи».

Допоміг організувати і реалізувати цей творчий проект керівник клубу авторської пісні Ігор Добровольський.

Ольга – відома поетеса з Білопілля, організатор та співорганізатор різноманітних творчих заходів, лауреат XXV ювілейного міжнародного фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Булат» у номінації «Поет», лауреат Першого Сумського фестивалю молодіжної української поезії «Ми-Суми». 



На думку члена Національної спілки письменників України, поетеси Тамари Герасименко, Ольга – 
«поетеса дуже самобутня, її ні з ким не сплутаєш, під якими б псевдонімами вона не ховалася. Чудово володіє двома мовами – українською і російською. Відчувається, що у неї «легкість у думках незвичайна». То нанизує слова, як намистинки, з яких виходить ажурне намисто, то займається словесною еквілібристикою, дивуючи слухачів і читачів витонченістю стилю. Вона ерудована, іронічна і загадкова». 
Відомий сумський поет Ігор Касьяненко так само не раз захоплювався Олиної поезією: 
«Її вірші підкреслено сучасні, у них є все, чим прекрасний постмодерн: мальовнича лексика, багатство алюзій і найширший діапазон культурних асоціацій, складні сплетіння образів, гра словами та дотепними римами. У її поезії присутні дуже рідкісні для жінки іронія і самоіронія».
Крім талановитих віршів, Ольга Бражник відома своїм умінням придумувати різні неординарні дійства. Ось і цього разу вона досить незвично склала свою поетичну моновиставу «Образи».


Про що вона? Ось, що автор сама пише про свою програму:
«Кожен із нас створює у своїх фантазіях Образи: образ того, кого любить, образ того, хто друг, того, хто ворог… Свій власний Образ, нарешті… Поговоримо про це. Всі ми відчували в житті обрАзи – інша справа, як навчилися з ними обходитись – чи то забувати, чи брати до серця, прощати, а чи виношувати помсту? І про це поговоримо.»
Повний зал глядачів говорить про те, що в нашому місті досить багато шанувальників її блискучого поетичного таланту и що теми, підняті в її моновиставі, багатьом близькі. А цього разу Ольга вперше розкрилася перед глядачами і як неординарна актриса.



Люди слухали її затамувавши подих, на обличчях була така зосереджена увага і співпереживання, такий емоційний відгук на рядки, що звучали, який нечасто зустрінеш на подібних заходах.

Знаючи Олин кипучий характер, бурхливу фантазію і плодючість її творчості, будемо сподіватися, що найближчим часом у неї з'являться нові, не менш цікаві проекти. Будемо чекати!

Т. Лебідь,
сектор літератури з мистецтва ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар