вівторок, 31 січня 2017 р.

"Няшки" для пташки"

 

Екологічна акція в нашій бібліотеці

 



29 січня у Сумській міській центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулась цікава та корисна екологічна акція «Няшки»для пташки". Кілька десятків сумських родин у вихідний готували тістечка-годівнички для зимуючих міських птахів.




Організували таку креативну акцію для сумчан – Сумський відкритий клуб позитивного материнства «Мамченя» та співробітники читального залу Сумської міської бібліотеки ім. Шевченка. 



Назву «Няшки для пташки» – придумали діти. Дві головні ідеї закладали організатори, коли придумували акцію у минулому році. Перша – це допомогти птахам. Друга – виховна, це виховання у дітях небайдужості та доброти.




Кілька десятків сумських родин у вихідний день готували тістечка-годівнички для зимуючих міських птахів.


 


Інгрідієнти для годівничок – найбезпечніші і найкорисніші: насіння пшениці, проса, вівса, соняшника та гарбуза, ягоди калини.

 


А от пшона, соленого сала, печива та чорного хліба пташкам категорично не можна. Неправильне підгодовування може їм нашкодити.



Усе це, а також чимало іншої корисної інформації про те, як і чим годувати синичок, горобців та снігурів, діти та їхні батьки дізнались від бібліотекарів, які підготували цікаву пізнавальну програму.



Діти шукали відповіді на загадки, вгадували голоси птахів, дивились тематичні відеоролики та мультики. А потім кожна дитина створила свою власну унікальну годівничку. 

 
 

Окрім того, аби, власне, допомогти пташкам пережити морози, це було заняття доброти і небайдужості для малечі.



Небайдужість у простих речах допоможе їм у дорослому віці бути небайдужими до власного життя, його комфорту, до людей, поруч з якими вони живуть, до свого міста.


 


Дуже приємно, що долучилось до хорошої справи чимало родин. 

 
 

Свої годівнички діти з батьками розвісили на деревах центральних вулиць міста, а також повезли у свої подвір’я, аби інші діти і дорослі приєднувались до такої корисної справи.


Наталія Лебідь,
організатор Клубу позитивного материнства "Мамченя"


 

Немає коментарів:

Дописати коментар