вівторок, 7 лютого 2017 р.

Подарунок шанувальникам музики



Новинки
для поціновувачів музичного мистецтва






Відділ літератури з мистецтва Сумської центральної міської бібліотеки
ім. Т. Шевченка запрошує всіх бажаючих, особливо шанувальників музичного мистецтва, ознайомитись із новими книжковими надходженнями до фондів відділу.



Борис Лятошинський – Рейнгольд Глієр: епістолярна спадщина / упоряд. М. Копиця. – К. : Муз. Україна, 2016. – 768 с. : портр., іл.

Епістолярна спадщина Б.М. Лятошинського – унікальне джерело історико-культурної пам’яті, правдиве, «нетлінне» відтворення подій українського соціально-політичного, історичного, культурно-музичного життя першої половини ХХ століття – часу, що зберіг не так багато правдивих свідчень. 
Листування Р. Глієра – Б. Лятошинського – надзвичайно масштабний, тривалий за часом, сенсаційний за інформативною насиченістю пам’ятник духовної культури. Можна зі впевненістю стверджувати, що перед нами – вражаючий за змістом документ.

Видання розраховане на вчених, мистецтвознавців, діячів культури і мистецтва, викладачів, студентів, а також усіх, хто цікавиться правдивою історією національної музичної культури.


Топська Н. Подільський Орфей / Н. Топська. – Київ : Книжкова база «Альфа», 2016. – 64 с.

Книга розповідає про життя великого українського композитора Миколи Дмитровича Леонтовича, про його пошуки гармонії – у музиці, у власній душі, у навколишньому світі. Самобутній талант композитора, диригента, хорового педагога невід'ємний від української народної творчості, з якою була тісно пов'язана вся його мистецька доля.

Рекомендована учням середнього та старшого шкільного віку та всім, хто цікавиться історією української культури.


Топська Н. Дівчина-легенда / Н. Топська. – Київ : Книжкова база «Альфа», 2016. – 48 с.

Ім’я української народної співачки Марусі Чурай стало світлою пісенною легендою. Подробиці її життя оповиті серпанком століть, та люди трепетно зберігають і передають із покоління в покоління факти із життя і творчості цієї надзвичайної й талановитої дівчини. Її трагічна та яскрава доля нікого не залишає байдужим

Книга адресована учням середнього та старшого шкільного віку, всім, хто цікавиться історією українського народу.


В України – іменини: пісні для дітей на вірші Надії Гуменюк / лірик Н. П. Гуменюк. – Луцьк : Надстир’я, 2014. – 32 с.

До пісенного збірника увійшла лише частина пісень, написаних композиторами на вірші відомої української письменниці Надії Гуменюк для дітей. Але це твори, вже перевірені часом і слухацькою аудиторією. Так, пісня «Україна» (музика Миколи Ведмедері, аранжування Андрія Войнаровського) стала візитівкою нашої країни на міжнародних фольклорних фестивалях. Колядка, написана на вірш «Святвечір», – у репертуарі багатьох українських колективів, часто звучить на Українському радіо…

Пісенний збірник стане у нагоді керівникам колективів художньої самодіяльності, учителям музичного мистецтва та поціновувачам української пісні. 

ЗАПРОШУЄМО! КНИГИ ЧЕКАЮТЬ НА ВАС! :)

Олена Кузьміна, 
відділ літератури з мистецтва Сумської ЦМБ ім. Т..Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар