неділю, 18 червня 2017 р.

Книга про людські долі Оксани Кузів



Запрошуємо до знайомства з цікавою книгою!


Радимо прочитати :)

 
Оксана Кузів. Адамцьо: Оповідання. - Брустурів: Дискурс, 2014.



Приємно відкривати для себе нове ім’я в сучасній українській літературі читати книгу, від якої відриваєш увагу лише перегорнувши її останню сторінку. Саме таку книгу «Адамцьо» подарувала українцям у 2014 році письменниця з Прикарпаття Оксана Кузів.


Адам, Марися і Ганна – головні герої трьох оповідань, що ввійшли до збірки: «Адамцьо. Вінець Божого творива», «Скривджена любов», «Там, де гори підпирають небо…». Три життєві історії, трьох реально існуючих людей, пропущені через серце і зрілий розум письменниці. 

Події відбуваються на Західній Україні в період з 30-х років ХХ століття і аж до сьогодення, і відзначаються непростими колізіями, про які тільки і хочеться сказати: «Життя прожить – не поле перейти».

Оксані Кузів вдалося майстерно і чітко вималювати людські якості і характери своїх героїв. Одні з них визивають зневагу і жаль за скоєне у житті, інші – цікавість, співчуття і позитивні емоції.

Переповідати зміст сюжетних ліній оповідань – річ вкрай невдячна, краще самому відкрити прекрасно оформлену книгу і поринути в історію життя літнього чоловіка Адама. Його каяття за давній гріх (вирубав очі статуї Христа у церкві) і страждання від кари за цей гріх, що пали на нащадків (його правнуки-близнюки народилися сліпими). 

Читайте і про непросте життя двох українок Марисі і Ганни. У кожної своя доля, своя любов, своя правда життя.

Маючи свої особисті морально-етичні цінності, Оксані Кузів вдалося наповнити всі три оповідання вірою і світлою любов’ю до людини і її духовної основи. Тому і не дивно, що збірка О.Кузів «Адамцьо», перевидавалась з 2014 року вже 4 рази і потрапила в список найкращих за останнє десятиріччя 80-ти книжок в Україні.

Тож, запрошуємо до знайомства з цікавою книгою! Завджи раді вам :))

Алла Білокур, 
відділ абонементу ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар