вівторок, 27 червня 2017 р.

"Облиш мене" Гейл Форман: Книга, яку жінкам треба обов"яково прочитати



До бібліотеки ім.Т.Шевченка надійшла нова книга



Форман Г. Облиш мене: роман. – Харків: Книжковий клуб, 2016. – 256 с.



Цю книгу з легкістю можна віднести до списку літератури з питань бібліотерапії, тобто ця книга може зцілити і заспокоїти не одну жінку та й не тільки заспокоїти, а й дещо корисне підказати. Вона допоможе розібратись в своєму житті, в своїх діях і відчуттях, порівняти себе з іншою жінкою і знайти корисні підказки.

Головна героїня роману «Облиш мене» 44-х річна Мерібет має чоловіка, чотирирічних доньку і сина та цікаву роботу в журналі… Це все вимагає від неї великого нервового і фізичного напруження, адже вона перфекціоністка, все в родині намагається робити сама, причому вчасно та ідеально. Раптовий серцевий напад у неї та складна операція лякають її родину замість того, щоб викликати співчуття і турботу:
«Егоїстка? Усе, чим вона займалася, - це дбала про інших. Уперше в житті вона потребувала турботи про себе – й ось що дістала».
Правда, багатьом жінкам таке ставлення рідних в подібній ситуації дуже знайоме. І наші жінки, перемагаючи біль і майже повне виснаження, в такому чи схожому становищі продовжують тягнути все на собі, догоджаючи своїм рідним, виснажуючись і ненавидячи все навкруги.

А Мерібет вчинила зовсім несподівано: вона втекла з дому в чуже місто, знищивши всі зв’язки з рідними і друзями і залишаючись там кілька місяців на самоті. Для цього, як вона вважала, в неї були вагомі причини і серцевий напад був неспроста – вона дуже втомилась.

Серед чужих людей вона одужала, відшукала хто ж її справжня матір, обдумала своє життя і …знайшла сили жити з своєю родиною далі. Інакше і не могло бути. Просто виснаженій людині потрібен відпочинок, що б не трапилось якоїсь трагедії. 

Знаю, що багато хто категорично засудить подібний вчинок і не зрозуміє головну героїню цього роману. Але спершу прочитайте цю книгу і подумайте. Може все таки деяким жінкам іноді треба більше любити себе, ну хоча б коли нервове і фізичне виснаження серйозне і загрожує здоров’ю. Або ж коли жінка перетворюється на сварливу, завжди невдоволену, неохайну і т.п. особу. Така сама мучиться від свого життя і своїх рідних навколо себе мучить.

До речі, нещодавно прочитала, що в літаках в інструкції записано, якщо виникне позаштатна ситуація, то мати повинна перш за все спочатку собі одягти кисневу маску, а потім вже своїй дитині. Отже, мати повинна спочатку подбати про себе, про своє життя, щоб потім було кому рятувати її дітей. 

І ще одне. Прочитавши цю книгу, розумієш як важливо самій мамі бути спокійною і щасливою, щоб чоловік і діти біля неї були щасливими.

А ви як думаєте? Чи ви згодні з цим? Приєднуйтесь до обговорення. 

Свої думки і зауваження можна залишати в коментарях до цього посту або написати нам на мейл: lib@library.sumy.ua. Чекаємо!

 

Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар