понеділок, 10 липня 2017 р.

Ресурс, що популяризує читання: Блог «Сумщина видавнича»


Любите читати? Цікавитесь книгами і всім, що з ними пов’язано?
Тоді ця новина для вас!





У мережі з’явився ресурс, де розміщено багато цікавої інформації про книги та видавничу справу, про останні літературні новинки в Україні та, зокрема, на Сумщині - сповіщає Іван Бондаренко на сторінці Вісника факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету.


Саме таку інформацію можна віднайти в блозі старшого викладача кафедри журналістики та філології, кандидата наук із соціальних комунікацій Надії Подоляки.

Блог «Сумщина видавнича / Sumy Publishing» (http://nadechdasum.blogspot.com/) створений 26 жовтня 2016 року. Цей ресурс покликаний об’єднати зусилля видавничих центрів, книгарень, бібліотек, громадських організацій, архівів, музеїв, мистецьких галерей у популяризації книги і читання.

Завдяки копіткій роботі автора будь-хто зацікавлений має змогу дізнаватися про книги, які готуються до друку у видавництвах, презентації книг. Окрім того, блог «Сумщина видавнича / Sumy Publishing» сповіщає про нові книги сумських авторів, а також надходження краєзнавчих видань до бібліотек

Також завдяки цьому ресурсу можна дізнатись про знаменні й пам’ятні дати, пов’язані із життям видатних особистостей краю, авторів книг.

Варта уваги рубрика «Розповідають документи». У ній аналізуються архівні документи, що містять інформацію про історичний розвиток видавничої справи, реклами та журналістики краю. 

Тільки за перший місяць функціонування блогу було опубліковано 131 повідомлення. Сторінку відвідало 2549 читачів не лише з України, а й зі Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Нідерландів.

Блог «Сумщина видавнича / Sumy Publishing» дозволяє не лише задовольняти цікавість щодо літературних подій, а й допомагає краще пізнати Сумщину, заглянути на сторінки її історії.


Немає коментарів:

Дописати коментар