вівторок, 18 липня 2017 р.

Місто Суми з фотоальбомів сумчан



Будівництво в р-ні вул. Холодногірської (70-ті рр. 20 ст.). Фото надано Пхайко Ю.К.

Вже майже місяць сумчани приносять старі фото нашого міста до бібліотеки ім.Т.Шевченка в рамках краєзнавчої акції «Фотолітопис нашого міста».
 
В основному, це фотографії 70-х років ХХ ст., на яких зображені ще не забудовані вулиці, старі будівлі, яких вже немає, масові гуляння сумчан, цікаві старі куточки Сум тощо. Всі ці фото є цікавими для нашої молоді та будуть викликати інтерес у наших майбутніх поліннях.

Ось, наприклад, фото, надані нашим читачем Пхайко Юрієм Костянтиновичем. Це світлини вулиці Ремісничої у період її активної перебудови у 70-80 роках ХХ століття.



  

Фотографії скануються нашими бібліотекарями та обов’язково повертаються власникам. В наших планах зберегти ці фото для історії. З часом бібліотека ім.Т.Шевченка створить спеціальну краєзнавчу електронну базу старих фото міста Суми з коментарями та з перевіреною і достовірною інформацією про те, що зображено на тому чи іншому фото. 


Можна надіслати старі фото міста Суми з підписами та поясненнями на електронну пошту нашої бібліотеки - lib@library.sumy.ua - і вони теж увійдуть до електронної бази.

Частину вже сканованих подібних фото бібліотекарі готують до представлення на центральній площі Сум під час святкування Дня міста. 

Давайте спільними зусиллями зробимо цікавим краєзнавчий ресурс із старих фотографій міста Суми. Разом згадаємо про те, яким було наше місто в минулому і порівняємо з тим, яке воно стало зараз. 


Олена Мартюшова, 
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар