неділю, 8 жовтня 2017 р.

Електронна бібліотека «Україніка»


Електронні бібліотеки України




Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського створила та розпочала активно наповнювати електронну бібліотеку «Україніка», яка повинна акумулювати різноманітні документи про Україну, її історію, економіку та культуру.

УКРАЇНІКА – зведений бібліографічний та електронний ресурс усієї документальної спадщини України з організацією доступу до науково-довідкових, бібліографічних і текстових ресурсів, репрезентації оригіналів документів у цифровому форматі з широкими можливостями представлення на сайтах бібліотек, архівів, наукових установ у глобальній світовій мережі. 

Мета проекту – акумулювати у цифровому форматі твори усіма мовами, незалежно від місця видання, про український народ, територію України та про всі народи, які жили або живуть на цій території. 

Це дозволить надати користувачам електронної бібліотеки (ЕБ) знання про Україну, її народ, його історію, традиції та культуру, розбудовану політичну націю, сформовану нею державу; матеріали про природне, географічне середовище, демографічний, економічний, соціальний, освітній, науковий потенціал України, здобутки української нації, її місце у світовому цивілізаційному розвитку.

На сторінці нової е-бібліотеки «Про проект» можна докладніше довідатись про головні завдання ресурсу.

Основні джерела поповнення «Україніки» – електронні ресурси НБУВ (Національної бібліотеки України ім. Вернадського) та відкриті українознавчі веб-ресурси наукових установ і культурних закладів.






 
Cправне функціонування ресурсу сприятиме популяризації іміджу України у світі. Підтримати проект можна якнайчастішими зверненнями до нього. Тож, долучаймося!


Немає коментарів:

Дописати коментар