середу, 1 листопада 2017 р.

Серія "Історія без цензури" надійшла в наші бібліотеки


До бібліотеки ім.Т.Шевченка надійшли нові книги




Акція з безкоштовного поповнення бібліотечних фондів під назвою «Книжкова навала», яка була ініційована координатором групи «Інформаційний спротив» Дмитром Тимчуком за підтримки Української бібліотечної асоціації розіслала в бібліотеки 9-ти східних та південних областей України 500 комплектів із 13 нових книг історичної та військової тематики.


Два такі комплекти безкоштовно отримала Сумська міська бібліотечна централізована система (фонди читального залу ЦМБ ім.Т. Шевченка і бібліотеки-філії № 17). До кожного комплекту входять по 10 томів серії «Історія без цензури» в рамках проекту «Найвагоміший історичний проект десятиліття».




До нього увійшли такі книги: «Тіні згаданих предків. Від склавинів до русинів», «Лицарі дикого поля. Плугом і мушкетом», «Русь «Після Русі». Між короною і булавою», «Князі і гетьмани усієї Русі. Через шаблю маєм право», «Народження країни. Від краю до держави», «У кігтях двоглавих орлів. Творення модерної нації», «Україна радянська. Ілюзії та катастрофи «комуністичного раю», «Від Рейстагу до Іводзіми. У полум’ї війни», «На бій за волю. Перемога через поразки», «Поле битви – Україна. Від «володарів степу» до «кіборгів». 

Ці нові видання є спільним проектом Інституту історії України НАН України, Українського інституту національної памяті, Київського національного університету імені Тараса Шевчена та видавництва «Клуб Сімейного Дозвілля».



До 10 видань із серії «Історія без цензури» додані окремі книги цього ж тематичного спрямування під назвами «Війна і міф: невідома Друга світова» і «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії». Ця література відкриває очі читачам на справжні, а не вигадані історичні військові події і Другої світової і нинішньої війни на Сході України.

Метою цієї акції з поширення цих книг є протидія російській пропаганді, яка постійно вдається до перекручування історичних фактів, що по-різному сприймається в деяких регіонах України. Спотворення нашого історичного минулого є одним з елементів «гібридної війни», яку Росія веде проти України з метою поглиблення розколу в українському суспільстві.
Координатор «Інформаційного спротиву» Д.Тимчук відомий багатьом телеглядачам як прес-секретар штабу АТО та учасник різноманітних інформаційно-політичних програм.

За його словами в Україні потрібно системно займатися історичним просвітництвом населення: «Сьогодні це вже не питання підвищення культурного рівня громадян, це питання національної безпеки та виживання держави. Такі книжки повинні бути в кожній школі і в кожній … «живій» бібліотеці».



Наші бібліотеки є «живими» і активними. Отже ці книги за допомогою наших бібліотечних працівників знайдуть спраглих до правди сумчан і будуть обов’язково прочитані.



Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар