четвер, 4 жовтня 2018 р.

Жовтневі "ПОСИДЕНЬКИ"


Золотий жовтень розпочав осінній сезон у клубі «Посиденьки». Засмаглі і відпочилі , члени клубу з захопленням ділились спогадами про літо і з зацікавленістю обговорювали актуальну тему: де, як і за які кошти найкраще відпочивати українському пенсіонеру. 





Найцінніші поради і змістовний огляд останніх мандрівок ми почули від Антоніни Борисівни Донської, що тільки повернулась з туристичної поїздки по сусідній Білорусії. А до Білорусії в багатому списку її поїздок значилися: м. Берегово (Закарпатська обл.), Львів, Полтава, Крим. 

 


Запливи у морі і басейні, екскурсії по музеям і визначним місцям, фотосесії на фоні карпатських полонин, долини нарцисів, квітучих магнолій і сакури.

А страусина ферма і база відпочинку «Олдиш» під Сумами! Є, що згадати…
Численні кольорові світлини лише частково змогли відобразити позитив і задоволення, отримані від подорожей. 

А Лариса Іванівна Гриценко нарешті здійснила свою мрію відвідати всі райцентри Сумщини: Путивль, Лебедин, Тростянець, Охтирка, Білопілля та ін. Свої враження про кожне місто вона занесла в так звані «Подорожні нотатки», які нам і зачитала. 



Майже у всіх членів клубу залишились спомини від туристичних поїздок , здійснених в минулі роки, в різні міста і країни світу: Угорщина, Латвія, Литва, Естонія, Чехія, Німеччина та ін. 

Але самим екзотичним місцем на планеті, на який ступала нога посиденьківця, стала Арктика  у спогадах Володимира Степановича Карасьова.



У 80-х роках ХХ-го ст. Володимир Степанович Карасьов працював начальником аеропорту полярної станції «Нагурська» на острові Олександри, що входить в склад Архіпелагу Земля Франца-Йосифа. Острів і Північний полюс відділяє якихось 900 км. 

Про край арктичної пустелі, його флору і фауну, північне сяйво і кумедні історії в період полярної вахти і розповів нам підполковник цивільної авіації В. С. Карасьов


 


Вечір у клубі видався дещо бурхливим, бо тема відпочинку зацікавила всіх. А чай з солодощами додав атмосфері зустрічі ноту теплоти і затишності.




Чекаємо всіх на наступному засіданні клубу! 


Алла Білокур,
відділ абонементу ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар