вівторок, 6 листопада 2018 р.

Творча зустріч з Анною Коршуновою та Галиною Вовченко

3 листопада в Центральній міській бібліотеці ім.Т.Г.Шевченка відбулася зустріч з талановитими жінками: письменницею, дипломантом “Коронації слова” Анною Коршуновою та поетесою із м. Полтава Галиною Вовченко. 




Зібралися поціновувачі поезії, серед яких – члени літературно-художнього клубу "Грань" та інші гості. Творча зустріч залишила дуже приємні враження.

Сумська письменниця Анна Коршунова, дипломантка Гранд Коронації слова-2015 та преміїї ВВС-2017 за найкращу дитячу книжку року (повість "Комп і компанія"), працює в Сумській обласній гімназії-інтернаті для обдарованих дітей. Вона медіапедагог, викладає основи журналістики та медіаграмотності. Також Анна Коршунова - кандидат географічних наук.




Письменниця представила свої книжки, зокрема нові: "Казкове місто Суми" та "Маленькі історії  казкового міста" (написану в співавторстві з художницею Світланою Качуровською).




Поділилася секретами створення повісті "Комп і компанія", яка отримала в "Коронації слова-2105" І премію та спеціальну відзнаку "Вибір дітей" від дитячої письменниці Лариси Ніцой, дитячого журі та партнера конкурсу Анатолія Євлахова.



 


Дружня зустріч продовжилася знайомством із творчістю талановитої полтавської поетеси - Вовченко Галиною Василівною. 




Впродовж заходу пані Галина презентувала 14 своїх книг – гумору, поезій, фотопоезій тощо. На екрані телевізора відвідувачі мали змогу побачити сімейні фото поетеси, послухати розповіді про її життєвий шлях і творчу діяльність. 




Ці розповіді та вдало підібрані слайди, супроводжувалися декламуванням віршів із жанру сатири, філософської, пейзажної та любовної лірики. Пані Галина ознайомила зі своєю книгою "Фотопоезії".




Слід відзначити, що цей жанр є новим у літературі. До речі, вона дуже захоплюється фотографуванням. Її роботи не раз побували на численних фотовиставках, де здобули різноманітні відзнаки.



Багато дипломів і відзнак мають і її поетичні твори. Декілька книжок Галини Василівни одержали перші місця та дипломи у номінації "Краща книга Полтавщини".





Галина Вовченко не зупиняється на досягнутому, вона продовжує писати книжки, брати участь у різноманітних поетичних заходах та конкурсах. На знак подяки за дружню атмосферу та приємні відвідини нашого міста, поетеса подарувала одну із своїх книг центральній міській бібліотеці ім.Т.Шевченка.

На зустрічі відбувалися також інші приємні події. Так, до 25-річчя МСПУ Надії Іванівні Фурзенко була присвоєна літературна премія ім. М. Матусовського за внесок у розвиток літературного процесу і книги останніх років.




Керівник літературно-мистецької студії «Грань» Віталій Меланич вручив Надії диплом, посвідчення і медаль. Вітаємо Надію з заслуженою нагородою.


Тетяна Прус познайомила присутніх із своєю новою дитячою книгою "Скринька скарбів".





Отож, осіння зустріч гранян в нашій бібліотеці була по-літньому теплою і дуже  змістовною та насиченою подіями.




А спілкування з талановитими жінками - сумською письменницею Анною Коршуновою і полтавською поетесою Галиною Вовченко, пройшло в теплій сімейній атмосфері і залишило приємні враження та сподівання на нові творчі  гостини.


 


Альбіна Батуріна,
член МСПУ та клубу "Грань"

Немає коментарів:

Дописати коментар