пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Сергій Жадан і музика



 Українське онлайн-видання LiRoom започаткувало власну премію «Золотий Фазан», і в номінації «Найкращий артист 2018» її лауреатом став Сергій Жадан.





Ми знаємо, що він не тільки письменник і поет, але й музикант - учасник учасник гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма».

Свій вибір організатори премії прокоментували так:
Ми довго думали, яким чином визначати найкращого артиста та артистку в Україні. Кого має обрати Фазан? Того, хто написав найкращу музику, чи частіше виступав? Того, хто здобув найбільше премій, чи випустив найбільше треків? Врешті ми дійшли висновку, що найкращим артистом та артисткою мають бути ті, хто просто багато чого зробив за цей рік. Настільки багато, що цей вплив можна назвати вагомим для культури цілої країни. Серед музикантів такою людиною став Сергій Жадан.
Як артист Жадан наразі має одразу три проекти. Перший – Жадан і Собаки. Їхній останній альбом вийшов 2017 року. Минулого року вийшов сингл та кліп Кобзон. Також гурт проїхався туром країною, у якому презентував пісні, які увійдуть до наступної платівки.
Другий – Лінія Маннергейма. Харківське тріо, до якого окрім Жадана, увійшли Олег Каданов та Євген Турчинов. За минулий рік проект випустив два міні-альбоми, виступив на багатьох фестивалях та також проїхався із туром.
Третій – Жадан як поет, який періодично збирає літературні вечори та читає власні вірші.
За минулий рік загалом Жадан випустив: пісню Жадана і Собак, два EP із Лінією Маннергейма, кілька кліпів, книгу віршів «Антенна», записав скіт для Фріла, за мотивами його книги «Ворошиловград» вийшов фільм «Дике Поле», у якому Сергій Вікторович знявся в епізодичній ролі. Вражаючий доробок.

Про премію "Золотий Фазан LiRoom":
"...Ця премія відрізняється від наших традиційних підсумків року... «Фазан» – це про інше. Це суто суб’єктивний вибір редакції у суб’єктивних номінаціях.
Ми не орієнтувалися на міжнародні стандарти. Ми не шукали відповідники у Grammy та People’s Choice Awards. Ми навіть не особливо передивлялися підсумки року в українських музичних медіа. Ми просто хочемо виділити тих артистів та музику, яка нам видалася кращою минулого року. І пояснити, чому нам так здалось..."

Немає коментарів:

Дописати коментар